Kova ruotsalaisväite: Kimi Räikkösen palkannut Sauber sabotoi Ericssonin kautta tarkoituksella

Kimi Räikkösen palkannut Sauber-talli on saattanut tarkoituksella haitata väistymään joutuneen Marcus Ericssonin kautta suosiakseen nuorta lupaustaan Charles Leclercia, vihjaa ruotsalainen tv-asiantuntija Janne Blomqvist.

Ericssonin otteet viidennellä F1-kaudellaan alkoivat vastata Leclercin suorituksia vasta päättyneen vuoden viimeisissä kisoissa, jolloin Sauber oli jo tehnyt päätöksen korvata hänet Kimi Räikkösellä ja Antonio Giovinazzilla ensi kaudesta alkaen.

Videolla Kimi Räikkönen ajaa ensikierroksensa Sauberin nykyisellä F1-autolla Abu Dhabin rengastesteissä. Juttu jatkuu videon jälkeen.

Charles Leclerc puolestaan kohahdutti jo alkukaudesta rynnien tulokaskuskina MM-pisteille autolla, jonka piti olla sarjan heikoimpia. Hän jatkaa ensi kaudella Ferrarin kisakuskiksi Räikkösen paikalle.

Kaikki ei kuitenkaan ole mennyt näin kiiltokuvamaisesti, väittää Ruotsissa formuloita televisioivan Viasatin asiantuntija Janne Blomqvist. Hänen mukaansa Sauber on saattanut jopa torpedoita Ericssonin menoa.

– Olen saanut todisteita siitä, että tämä ei ole mennyt aivan niin yksinkertaisesti. Brändi ei näyttänyt lainkaan niin vahvalta, ja jotain piti tehdä. Ja myös Charles Leclerc on brändi. Se ei kuitenkaan ota mitään häneltä pois, sillä hän on ollut erittäin hyvä, Blomqvist sanoo Viasatin podcastissaan.

Blomqvist ei voi tuoda mitään lähteitään julki asiasta, mutta epäilee, ettei Ericsson ole saanut tallissa tasavertaista kohtelua.

– Siitä on viitteitä, ettei kaikki ole mennyt oikein, ja tarkoitan erittäin selviä viitteitä, Blomqvist vihjaa.

– Olisi katastrofi, jos ne tulisivat esiin. Edes kaikki Sauberilla eivät tiedä, mitä on ollut meneillään. Pahinta olisi, jos tämä tulisi julki, sillä se olisi jättimäinen skandaali. Se on sairasta, jos kaikki tietäisivät, mitä on tapahtunut.

– Se ei ole maailman urheilullisin laji, jollaisena me sitä pidämme, Blomqvist tokaisee.

Ericssonin on tarkoitus jatkaa Sauberin varakuljettajana. Hän siirtyy kuitenkin samalla ajamaan IndyCar-sarjaa Yhdysvaltoihin.

Lue myös:

    Uusimmat