Leclerc huomautti Hamiltonin sensaatiokaudesta – voittaja-autolla vain yksi tavoite Ferrarilla

Charles Leclerc ei halua ennustaa, kuinka hän pärjää Ferrarilla ensi kaudella, mutta jos italialaistiimin auto pysyy kilpailukykyisenä, hän vaatii itseltään mestaruustason suorituksia.

Pääkuvan videolla Leclerc kertoo siitä, miten sai tietää tulevasta Ferrari-pestistä.

MAINOS

F1-kausi suorana C Morella – Singaporen GP viikonloppuna

Perjantai: Harjoitukset klo 11.25 ja 15.25
Lauantai: Harjoitukset klo 12.55, aika-ajo klo 15.55
Sunnuntai: Singaporen GP klo 15.00, ennakkotunnelmat klo 13.30!

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella.

C Moren sivulle pääset tästä

Leclercin unelmapesti varmistui tiistaina, kun Ferrari ilmoitti monacolaiskuskin sopimuksesta. Isoin kysymys 20-vuotiaan Sauber-kuskin ympärillä on se, että sopeutuuko hän heti Ferrari-kuljettajan kohtaamaan kovaan paineeseen moninkertaisen maailmanmestarin Sebastian Vettelin rinnalla.

Leclerc ei halua spekuloida liikaa etukäteen suorituksillaan, mutta korostaa, ettei hän ole menossa Ferrarille opiskelemaan.

– Tavoitteeni on tehdä parasta mahdollista työtä käytössäni olevalla autolla. Tällä kaudella heillä on voittaja-auto, jolla voi ajaa mestaruuteen, ja jos ensi kaudella tilanne on sama, tavoite on totta kai mestaruus. Se on iso juttu, Leclerc kommentoi motorsport.comin mukaan.

Leclerc nosti samalla esiin Lewis Hamiltonin, joka taisteli mestaruudesta heti tulokaskaudellaan Fernando Alonson tallitoverina McLarenilla 2007 ja hävisi kamppailun lopulta pisteellä Kimi Räikköselle.

– Kokemuksesta on aina hyötyä, mutta uskon, että jos olet tarpeeksi hyvä kuski yhdessä tallissa, voit olla sitä huipputallissa jo ensimmäisenä vuonna formula ykkösissä.

– Ja jos en saa aikaan tarpeeksi hyviä tuloksia pysyäkseni Ferrarilla, joudun heikompaan talliin, sillä en ansaitse tuolloin Ferrari-paikkaa. Näen asiat näin, Leclerc summaa.

Alla Kimi Räikkösen kommentteja torstain lehdistötilaisuudesta.

Lue myös:

    Uusimmat