Managerilta paljastuksia Kimi Räikkösen ensireaktioista Ferrarin tyrmäävään ilmoitukseen – "Hän ryhdistäytyi nopeasti"

Kimi Räikkösen manageri Steve Robertson on tehnyt paljastuksia formula ykkösten suomalaistähden reaktioista tämän kuultua Ferrarin päätöksestä päättää vuosien yhteistyö. 

Räikkönen sai kuulla Monzassa syyskuun alussa, ettei Ferrari aio jatkaa sopimusta hänen kanssaan kahdeksan yhteisen vuoden jälkeen. Räikkönen oli ajanut hyvän kauden, joten ilmoitusta pidettiin yllättävänä.  

F1-mestari ei jäänyt murehtimaan asiaa, vaan lähestyi heti Sauberia, jonka kanssa Räikkönen solmi kaksivuotisen sopimuksen

Robertson on avannut Ferrarin ilmoituksen jälkeisiä tapahtumia F1-sarjan verkkosivun haastattelussa. 

– Hän oli hieman negatiivinen Monzassa, kun hän kuuli mitä tapahtuu, mutta hän ryhdistäytyi nopeasti. Hän halusi jatkaa kilvanajoa, sillä hänestä tuntuu, että hänellä on vieläkin annettavaa, Robertson kertoo. 

– Hän teki liikkeensä. Hän aloitti keskustelut mahdollisesta kuskipaikasta Sauberilla. Kimi halusi jatkaa ajamista. Hän tapasi Sauberin omistajia, Fredin (Sauberin tallipomo Frederic Vasseur) ja Beatin (Sauberin manageri Beat Zehnder). He näkivät, että Kimi on innokas jatkamaan. 

Räikkönen huomasi nopeasti, että myös Sauberilla on kunnianhimoisia tavoitteita, joten sopimus syntyi nopeasti. 

Räikkönen, 39, ajoi Monzassa paalulle ja oli kisassa toinen. 

F1-kausi 2019 alkaa Australiassa maaliskuun puolivälissä. Sebastian Vettelin tallitoverina Ferrarilla ajaa Charles Leclerc.  

Lue myös:

    Uusimmat