Räikkönen kommentoi sekavaa tallimääräystä – "Meillä on tietyt säännöt"

Kimi Räikkönen peräänkuulutti Ferrarilta selkeitä komentoja, kun hänen pitää päästää tallitoveri Sebastian Vettel edelleen Saksan GP:n aikana. 

Räikkönen johti erittäin tapahtumarikasta kisaa sen puolivälissä, mutta Vettel painosti suomalaisen kannoilla. Kaksoisjohto oli tuossa vaiheessa varma, joten Ferrari teki tavallaan odotetun ratkaisun.

Parempaa vauhtia osoittanut Vettel haluttiin kärkeen, mutta talli esitti käskyn Räikköselle melko epämääräisellä tavalla, puhumalla renkaiden kulumisesta.

Räikkönen penäsi tiimiradiossa selkeämpiä ohjeita.

– Meillä on tietyt säännöt, mutta komennot eivät olleet tarpeeksi selkeitä. Minulla oli vauhtia, ja olin siinä vaiheessa kisaa liikkeellä kahden stopin taktiikalla. Niin tapahtui. En tiedä, oliko sillä (tallimääräyksellä) lopulta vaikutusta tuloksiin. Kisa oli hankala sateen takia, ja rata oli muutamasta paikkaa melko liukas, Räikkönen kommentoi episodia kärkikolmikon haastatteluissa kisan jälkeen.

Ferrarin kisa synkkeni Vettelin keskeyttäessä kärjestä ajovirheen takia 52. kierroksella. Räikkönen oli lopulta kolmas, kun mielettömän nousun tehnyt Lewis Hamilton ja Valtteri Bottas varmistivat kaksoisvoiton Mercedekselle.

Bottas ohitti Räikkösen kisan loppupuolella.

– Minulla oli pieni episodi yhden kierroksella ohitettavan Sauberin (toim. huom. Haasin Kevin Magnussen) kanssa, tein virheen jarrutuksessa ja Valtteri pääsi ohitseni. Ei ollut helppo kisa, ja olen iloinen, että pääsin maaliin, mutta olen tietysti hieman pettynyt, Räikkönen summasi.

Lue myös:

    Uusimmat