Bottas kisan ratkaisuhetkestä: Tiimikaverilla enemmän onnea matkassa

Valtteri Bottas oli epäonnekas turva-auton kanssa Saksan GP:ssä, jossa hän ajoi toiseksi Mercedes-tallitoverinsa Lewis Hamiltonin vanavedessä.

Miten Bottas kommentoi haastavia olosuhteita, taistoa Hamiltonin kanssa ja Mercedeksen sähläystä varikolla? Se selviää pääkuvan videolta!

Reilut 20 kierrosta ennen loppua alkanut sade muutti kisan luonnetta paljon. Upeasti 14. ruudusta voittoon noussut Hamilton haki juuri ennen tätä varikolta uudet ultrapehmeät renkaat, mikä näytti virheliikkeeltä sateen alettua, mutta osoittautui lopulta huippuvedoksi.

Kun Ferrarin Sebastian Vettel keskeytti ulosajoon kisan kärkipaikalta 52. kierroksella, Bottas tuli varikolle vaihtamaan tuoreet ultrapehmeät renkaat. Stoppi venähti pahasti, kun Mercedeksen varikkoväki ei ollut ajan tasalla. 

Hamilton pystyi jatkamaan radalla ja nousi kisan kärkeen ohi Bottaksen.

– Se, millaisella renkaalla olin siinä vaiheessa ja milloin se turva-auto tuli, niin se oli minulle tosi huono ajoitus. Tiimikaverilla oli hieman enemmän onnea matkassa, ja hän pääsi siinä edelle. Kisa oli sitten siinä, Bottas kommentoi C Morelle.

Bottas kuitenkin haastoi Hamiltonin upeasti uusintastartissa (video alla), mutta Hamilton piti pintansa.

F1-kausi jatkuu Unkarissa ensi viikolla. Hamilton nousi Saksassa sarjan kärkeen 17 pisteen erolla Vetteliin.

Lue myös:

    Uusimmat