Räikkönen vaati selkeyttä – mitä mieltä pettynyt Vettel oli Ferrarin tallimääräyksestä?

Sebastian Vettelin kotikisa Saksassa päättyi hänen osaltaan murheellisesti, kun hän ajoi kärkipaikalta ulos, keskeytti ja menetti MM-sarjan johtopaikan. Tätä ennen Vettel oli siirtynyt johtoon Ferrarin tallimääräyksen turvin. 

Ferrari halusi vaihtaa Kimi Räikkösen ja Vettelin asemia kisan puolivälissä, kun Vettelillä näytti olevan parempi vauhti kakkospaikalla. Tallin komennot olivat hieman epäselviä, mistä Räikkönenkin huomautti radiokeskustelussa. 

Vettelin mukaan tilanne olisi pitänyt hoitaa paremmin.

– Olimme erilaisilla taktiikoilla liikkeellä. Olin hieman jumissa hänen (Räikkösen) takanaan, enkä ymmärtänyt pitääkö minun säästää renkaita vai mennä ohi. Keskustelu oli hieman turha, mutta eipä sillä lopulta ollut väliä, Vettel kommentoi viitaten keskeytykseensä.

Vettel lipsautti autonsa kostealta radalta valliin, kun kierroksia oli jäljellä 15. Keskeytys vei häneltä täyden pistepotin ja MM-sarjan johtopaikka siirtyi Mercedeksen Lewis Hamiltonille, joka nousi sensaatiomaiseen voittoon.

– Pärjäsin ulosajoon asti hyvin, ja kuivan kelin renkaat olivat tuossa vaiheessa oikea ratkaisu. Jarrutin hieman liian myöhään, enkä tehnyt mitään isompaa virhettä, mutta juuri sen verran, että kisa päättyi.

– Se oli ainoa mutka, jossa tuota virhettä ei voi tehdä. Viikonloppu oli hieno tuohon asti, ja kun sen heittää noin pois, se on pettymys, Vettel summasi.

MM-sarja jatkuu ensi viikolla Unkarissa.

Lue myös:

    Uusimmat