Bottas: Tallimääräyksen hyväksyminen ottaa koville

0:29

Valtteri Bottas myönsi Bahrainin F1-kisan jälkeen, ettei tallimääräyksen vastaanottaminen ole helppoa.

Mercedes-talli ohjeisti Bottasta kahdesti päästämään tallikaverinsa Lewis Hamiltonin edelleen. Paalupaikalta lähtenyt suomalainen ei saanut autoaan toimimaan kisan aikana ja joutui taipumaan siihen, että laski Hamiltonin jahtamaan voittoon ajanutta Sebastian Vetteliä.

Ensimmäisellä kerralla Bottas kyseenalaisti käskyä sanomalla, että hän oli juuri tehnyt eroa Hamiltoniin. Lopulta suomalainen kuitenkin teki tilaa.

– Kisakuljettajana se (tallimääräys) on pahinta, mitä voi kuulla. Ymmärrän talia täysin. Heillä oli mahdollisuus saada ekstrapisteitä tiimille ja taistella voitosta, Bottas tuumi.

– Eli kyllä, ymmärrän näkökannan, mutta se on silti rankkaa, kun lähtee paalupaikalta ja yrittää voittaa kisaa. Olen kuitenkin ehdottomasti tiimipelaaja, joten en sano "ei" sille (tallimääräykselle), Bottas totesi.

1:21

2:14

Kisan alun ongelmat johtuivat siitä, että Bottaksen takarenkaiden paineet olivat väärät laiterikon vuoksi. Vettel ja Hamilton antoivat hänelle kovaa painetta, eikä Bottas saanut kisaa kunnolla hyppysiinsä, kun renkaissa ei ollut pitoa.

Renkaidenvaihdon ja turva-auton aikana Vettel pääsi livahtamaan Bottaksen edelle kisan kärkeen. Sen jälkeen saksalainen karkasi Bottakselta ja Hamiltonilta, joten Mercedes reagoi tallimääräyksellä. Häneltä kysyttiin, olisiko hän saanut pidettyä Hamiltonin takanaan, jos käskyä ei olisi tullut.

– Uskon, että se olisi ollut mahdollista. Minun olisi pitänyt puolustautua lujasti, ja siitä olisi saattanut seurata riskitilanteita, mutta kuten sanoin, talli ajatteli, että he saisivat Sebastianin kiinni, ja sitä yritettiin, Bottas muotoili.

Suomalainen nappasi lopulta kauden toisen kolmossijansa Vettelin ajaessa voittoon ennen Hamiltonia.

2:43


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja