Mainos

Rahoitustarkastus selvitti lyhyttä kauppaa

Arvopaperivälittäjäin yhdistyksen jäsenet saivat Ratalta kohtuullisen puhtaat paperit ns. lyhyttä kauppaa koskevassa selvityksessä. Julkisen jupakan etuna on ollut lisääntynyt lyhyen kaupan kieltävään suositukseen.

Äskettäisen Arctos-jupakan jälkeen Rahoitustarkastus on selvittänyt, kuinka yleistä arvopaperivälittäjien piirissä on yrityksen omien sääntöjen rikkominen ja kuinka yleistä on ns. lyhyt, alle kuukauden mittainen omaan laskuun tehty kauppa. Se on ollut vastoin Arvopaperikauppiaiden yhdistyksen suositusta. Lakiahan ei kukaan missään vaiheessa ole rikkonut, sellaista kun ei asiasta olekaan. Ratan mukaan sisäisiä sääntöjään rikkonut Arctos on poikkeus yhdistyksen jäsenten piirissä. Yleensä jäsenet ovat kohtuullisesti noudattaneet yhdistyksen lyhyttä kauppaa koskevaa suositusta.

Sääntöjen sovellutusmuoto on tulossa pohdintaan. Rata pitää syntynyttä ryhtiliikettä hyvänä. Ohjeistuksen täsmentäminen on jatkoselvittelyssä. Rata haluaa, että kaikilta sijoituspalveluyrityksiltä edellytetään samaa sitoutumista kuin mitä arvopaperivälittäjät edellyttävät jäseniltään.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.