Rahaongelmien kanssa paininut Hannah keksi nerokkaan idean – jakoi vinkkinsä pienen budjetin jouluun: "Koin syyllisyyttä siitä, etten voinut tarjota suurta lahjakasaa..."

Annin uunissa: Sämpyläkuusi pikkujoulupöytiin 9:44
Suloinen idea joulun juhliin! Annin sämpyläkuusi sopii vaikkapa pikkujoulupöytään.

Hannah keksi nerokkaan tavan viettää hauskaa joulua pikkurahalla. Nainen jakoi Facebookissa vinkin, johon tarvitaan sata ilmapalloa ja kolikoita.

Koronaviruspandemia on kiristänyt monien taloutta, ja myös vienyt työt useilta. Hannah Stocker päätti Facebookissa jakaa niksinsä heille, joilla ei ole suuria summia käytettäväksi joululahjoihin.

"Päätin peittää lattiamme ilmapalloilla piilottaakseni lahjojen vähyyden..."

Brittiäiti jakoi kuvan joulustaan 2019. Kuvassa on iso keko täytettyjä ilmapalloja.

– Viime vuonna koin syyllisyyttä siitä, etten voinut tarjota suurta lahjakasaa pojilleni niin kuin olisin halunnut, joten päätin peittää lattiamme ilmapalloilla piilottaakseni lahjojen vähyyden, Hannas kuvailee.

Palloissa oli pikkurahaa

Osaan palloista hän kirjoitti lastensa nimet. Pallot sai puhkoa; osassa oli sisällä pikkurahaa, kuten 20 pennin kolikoita. Muutamista löytyi jopa vitosen seteli.

– Hankin lapsille myös rahalaatikot, jotka laskevat rahaa sitä mukaa, kun sitä pannaan sisään. Kummallekin kertyi yhteensä 50 puntaa, Hannah sanoo.

– Arvatkaa, mitä lapseni ovat tänä vuonna pyytäneet [lahjaksi]? Kyllä, arvasitte oikein: ilmapalloja, joissa on rahaa! Ei sen [joulun] tarvitse tyhjentää tiliä.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Kiitosta sataa: "Tämä on nerokas idea"

Hannahin idea keräsi pian tuhansia jakoja ja kommentteja. 

– Tämä on nerokas idea! Vihaan jouluaamujen Facebook-postauksia, kun lapsilla on niin paljon tavaroita, ja tiedän, että vanhemmat maksavat ne ja stressaavat niiden maksamisesta koko seuraavan vuoden, Kathleen Graham kommentoi.

– Eivät lapset kaipaa sitä, että heihin käytetään valtavasti rahaa, tietääkseen, että heitä rakastetaan. [He tarvitsevat] ihanan joulun elämänsä tärkeimpien ihmisten kanssa, Michelle Morgan sanoo.

– Mahtava idea, toivon, että teillä on pumppu kaikkien pallojen täyttämiseen, Anne Waller heittää.

Pallojen poksauttelu tarjosi pitkäksi ajaksi hupia

Hannah vakuuttaa, että perheellä on ilmapalloille pumppu. Metro-lehdelle Hannah kertoi saaneensa idean, koska perheellä ei ollut varaa ostaa lapsille monia lahjoja.

– Kun keksin tämän idean, se vaikutti täydelliseltä ratkaisulta, nainen kuvailee.

Hän hankki ideaa varten sata ilmapalloa. Naisen mukaan pallojen etsiminen ja poksauttelu tarjosi pitkäksi ajaksi hupia, kun lapset juoksivat ympäri huonetta omia nimiään kantavia pallojaan hakien.

– Tästä vuodesta tulee aika samanlainen kuin viime vuodesta, koska se toimi niin hyvin, Hannah vinkkaa.

Sinetöivät lahjat olohuoneeseen lahjapaperilla

Perheellä on myös tapana sinetöidä olohuoneen ovi joululahjapaperilla, koska joulupukilla on "taikavoimia", hän pääsee viemään poikien lahjat olohuoneeseen rikkomatta paperia.

– Pidämme sormet ristissä, ettei pukki poksauta ilmapalloa ollessaan siellä, Hannah heittää.

Lue myös:

    Uusimmat