Mainos

Raakaa perheväkivaltaa Vantaalla – isä pakotti lapsen katsomaan nöyryytettyä äitiä

Vantaan käräjäoikeudessa on puitu harvinaisen raakaa perheväkivaltatapausta, jossa 33-vuotias mies pahoinpiteli vaimoaan julmasti. Hän myös pakotti 11-vuotiaan katsomaan nöyryytettyä äitiään.

Käräjäoikeus on antanut jutussa välipäätöksen, jossa mies passitettiin mielentilatutkimukseen.

Tapahtumasarja sattui perheen kodissa 23. helmikuuta. Mies pahoinpiteli vaimoaan kolme ja puoli tuntia monin eri tavoin.

Vaimoa lyötiin muun muassa nyrkillä päähän, kuristettiin, potkittiin, hakattiin kitaralla päähän, lyötiin levypainolla sääreen ja viillettiin saksilla. Lisäksi mies retuutti, heitteli ja kuristi naista sekä painoi saksilla naisen kaulaa uhaten tappaa tämän.

Pahoinpitelyn aikana mies käski naista riisumaan vaatteensa. Mies lisäksi valokuvasi pelkissä alushousuissa ollutta vaimoaan poikansa matkapuhelimella.

Pahoinpitelyn päätteeksi mies sitoi naisen kädet selän taakse ja jalat yhteen. Kädet ja jalat kiinnitettiin toisiinsa sähköjohdolla ja metallikettingillä. Mies pakotti 11-vuotiaan poikansa hakemaan sidontatarvikkeita ja katsomaan pahoinpidellyn naisen ulkonäköä.

Autoajelulle

Naisen silmät sidottiin kangasrievulla ja suuhun tungettiin kangasrätti. Mies uhkasi polttaa naisen.

33-vuotias mies kääri naisen peittoon ja kantoi hänet auton takaluukkuun. Hän pakotti myös pojan kyytiin. Häneltä mies otti puhelimen pois ja käski olemaan takapenkillä peiton alla.

Mies kävi bensa-asemalla tankkaamassa auton, jossa oli myös tyhjä bensakanisteri.

Mies ajoi autoa tunnin verran päätyen Helsinki-Vantaan lentokentän kupeeseen FinnHemsin eli lääkärikopterin tukikohtaan.

Tässä vaiheessa mies ilmoitti, että hänellä on poliittinen panttivanki, jonka hän haluaa lähettää edelleen. Paikalle soitetut poliisit kuulivat naisen avunhuudot tavaratilasta ja vapauttivat hänet.

Mies: ”Ei muistikuvia”

Mies kertoi oikeudessa, ettei hänellä ole tapahtumasta muistikuvia. Hän arveli joutuneensa psykoottiseen tilaan, jossa todellisuuden taju on hämärtynyt ja vääristynyt.

Miestä syytettiin tapon yrityksestä. Oikeus totesi, että kyse on pikemminkin törkeästä pahoinpitelystä, koska mies olisi voinut halutessaan pahoinpitelyn aikana tappamaan naisen.

Oikeus katsoi miehen syyllistyneen myös 13-vuotiaan tyttärensä pahoinpitelyyn sekä vaimonsa aiempiin pahoinpitelyihin.

Oikeus antaa päätöksen mielentilatutkimuksen valmistuttua.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.