Mies potki puolisolleen aivovamman ja jätti virumaan yksin kotiin – syytti tuntematonta tekijää

Mies pahoinpiteli avovaimolleen aivovamman ja jätti tämän verissään virumaan yksin kotiin päiväksi. Palatessaan illalla kotiin mies löysi puolisonsa lattialta tajuttomana ja ulosteiden seasta.

Oikeudessa mies kiisti teon ja vetosi siihen, että joku tuntemattomaksi jäänyt tekijä oli käynyt pahoinpitelemässä hänen puolisonsa. Muistinmenetyksestä kärsivälle avovaimolleen hän oli kuitenkin aiemmin kertonut, että tämä oli kaatunut kotona.

Avovaimo oli toistanut tämän kertomuksen poliisin esitutkinnassa. Nainen kertoi oikeudessa, että oli myös poliisikuulusteluiden aikaan pelännyt oman turvallisuutensa puolesta, sillä miehellä oli tapana pahoinpidellä häntä muun muassa hakkaamalla hänen päätään lattiaan.

Oikeudessa puitiinkin sitä, oliko mies aiheuttanut avovaimonsa lukuisat vammat vai oliko niiden takana joku tuntemattomaksi jäänyt henkilö. Lääkärinlausunnon mukaan vammat eivät nimittäin olleet voineet syntyä kaatumisesta.

Väkivalta aiheutti uhrille kallonmurtuman, yli puolenkymmentä aivoverenvuotoa, verenvuodon toiseen silmään ja lukuisia mustelmia sekä ruhjeita eri puolille vartaloa. Naista hoidettiin kuuden päivän ajan sairaalassa.

Mies peitteli jälkiä

Oikeuden arviointia vaikeutti se, ettei nainen muistanut tapahtumista juuri mitään.

Pariskunnalla oli kuitenkin ollut riitaa edellisenä päivänä. Tämä ilmeni siitä, että nainen oli perunut viestinvaihdolla erään tapaamisen vedoten oksennustautiin, jota hänellä ei kuitenkaan ollut.

Mies taas takelteli tässä kohtaa viranomaisille antamissaan kertomuksissaan sanoen ensin, että hänellä oli ollut edeltävä päivä vapaata töistä ja sitten, että hän olikin ollut töissä myöhään iltapäivään saakka.

Löydettyään naisen kotoa hyvin huonossa kunnossa mies soitti paikalle ensihoidon, joka kuljetti naisen sairaalaan. Sitten mies siivosi naisen eritteisiin sotkeentuneet petivaatteet ja vaatteet pesuhuoneeseen, minkä oikeus katsoi jälkien peittelyksi.

Oikeus totesi, että kotitalon ovi oli ollut lukossa, eikä talosta oltu varastettu mitään. Pariskunnan luona ei ollut käynyt vieraita, eikä naisen verestä löytynyt alkoholia.

Ehdotonta vankeutta

Oulun käräjäoikeus katsoi, että ainoa looginen tekijä naisen pahoinpitelylle oli tämän avomies. 

Oikeuden mukaan mies pahoinpiteli avovaimonsa kaatamalla tämän lattiaan ja heittelemällä päin seinää ja huonekaluja. Lisäksi mies potki puolisoaan ympäri vartaloa.

Oikeus katsoi helmikuussa 2020 Tyrnävällä tapahtuneen väkivallanteon törkeäksi pahoinpitelyksi ja määräsi 34-vuotiaan miehen vuodeksi ja 10 kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen. Lisäksi mies joutuu maksamaan uhrilleen 11 000 euroa kärsimyskorvauksia.

Lue myös:

    Uusimmat