Raaka SM-liigakausi päättyi tunteikkaisiin hetkiin: "Luojan kiitos, kaikki ollaan hengissä"

JYPin tähtipelaajat Jerry Turkulainen ja Robert Rooba jättivät jäähyväiset kannattajille 1:42
Tunteikkaita hetkiä kauden päätteeksi: Jerry Turkulainen ja Robert Rooba kiittivät JYP-kannattajia.

Kovin odotuksin SM-liigakauteen lähteneen JYPin tapahtumarikkaan runkosarjan päättyminen oli kesken kauden päävalmentajaksi nostetulle Mikko Heiskaselle helpotus.

JYP päätti kautensa 5–4-kotivoittoon Rauman Lukosta voittomaalikilpailun jälkeen. Pudotuspelipaikka oli kuitenkin karannut jo viikkoja sitten, joten pelillistä panosta kamppailussa ei ollut.

– Meillä nyt on ollut jo tietysti kirves kaivossa tässä vähän aikaa, päävalmentaja Mikko Heiskanen myönsi.

– Olen tietysti tyytyväinen voittoon, mutta yksi vaihto kuvaa koko meidän kauttamme, kun (Robert) Rooba vetää tolppaan ja siitä mennään 10 sekuntia ja omissa kolisee. Eli ei pystytä puolustamaan, ja sitten menee joku vähän räkäinen pomppu sieltä täältä sisään.

Heiskanen nostettiin päävalmentajan paikalle ennen joulua, kun JYP erotti Jukka Rautakorven ja apuvalmentaja Ville Niemisen tehtävistään. Viime viikolla Keskisuomalainen uutisoi, ettei urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen jatkaa paikallaan enää päättyvän kauden jälkeen.

Myllerrys JYPin sisällä on ollut melkoinen ja myös Heiskanen on saanut siitä osansa avauduttuaan julkisesti joukkueen ilmapiiristä.

– Luojan kiitos, kaikki ollaan hengissä tässä. Ihan karmea pettymyshän tämä koko kausi oli. Kovin satsauksin lähdettiin, ja kaikkea on tapahtunut tässä, Heiskanen huokaisi Lukko-pelin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

– On ollut aika raskaita aikoja. Olemme tosi syvälle menneet henkilökohtaisestikin. Toivon, että kaikki saavat sen käsiteltyä ja apua siihenkin, että pääsee eteenpäin tästä. Valtava pettymys, mutta jääkiekkoa tämä on, ja elämä jatkuu. Pidetään siitä kiinni, niin päästään varmasti eteenpäin, hän jatkoi.

JYPin pelaajat ja valmennus vietti kamppailun jälkeen pitkän tovin jäällä kiittämässä kannattajiaan. Tunteet olivat Heiskasen mukaan pinnassa myös pukukopissa.

– Se oli tunteikas ilta. Siinä saattoi moni vetää viimeistä kertaa JYP-nutun päälle. Mitä tässä tapahtuukaan, se on tulevaisuutta, mutta tunteita siellä oli aika paljon.

Lehdistötilaisuus: JYP - Lukko 5:26
JYP-valmentaja Mikko Heiskanen kertoi tunteikkaista hetkistä ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Lue myös:

    Uusimmat