Pysäytä leivän vanheneminen – näin se säilyy tuoreena jopa 3 kuukautta

Leipää pakastamalla saat pidennettyä tuotteen käyttöikää ja nautiskeltua tuoreen makuista leipää aina, kun mielesi tekee!

Jos leipää on kotona yli käyttötarpeen, kannattaa ylimääräinen erä ehdottomasti pakastaa. Näin välttää leivän pilaantumisen ja samalla myös turhan rahanmenon. Leivän pakastaminen ei pilaa tuotetta millään lailla. Leipätiedotus ry:n mukaan jäädyttäminen pysäyttää lähes täysin leivän vanhenemisen. Leivän rakenne, ravintoarvo ja ulkonäkö pysyvät lähes muuttumattomina. Leipä olisi hyvä pakastaa tuoreena pakastamiseen tarkoitetuissa pusseissa. Pakasta leipä valmiiksi viipaloituna tai annospaloina, koska se helpottaa leivän sulattamista viipale kerrallaan pakastimesta.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että leipä ei säily ikuisesti pakastimessakaan: sen säilyvyysaika on enimmillään kaksi - kolme kuukautta.

Pakastetusta leivästä jälleen tuoretta

Leivän pakastusvaiheessa on hyvä muistaa, että jäätyminen ei saa tapahtua liian hitaasti. Jos pakastat suuremman leipäerän, säädä pakastin pakastusteholle. Liian hitaasti jäätynyt leipä kuivuu ja maistuu vanhalta.

Kun sulatat leivän pakastimesta, saat sen tuoreutettua helpoiten uunissa tai paahtimessa. Mikrossa rapea kuori häviää ja sisus sitkistyy. Paahtaminen antaa leivälle herkullisen aromin ja rapean pinnan. Paahtamisessa ja lämmittämisessä kiteytynyt tärkkelys sulaa uudelleen.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat