Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Pysäytä leivän vanheneminen – näin se säilyy tuoreena jopa 3 kuukautta

Julkaistu 22.01.2014 10:18

Leipää pakastamalla saat pidennettyä tuotteen käyttöikää ja nautiskeltua tuoreen makuista leipää aina, kun mielesi tekee!

Jos leipää on kotona yli käyttötarpeen, kannattaa ylimääräinen erä ehdottomasti pakastaa. Näin välttää leivän pilaantumisen ja samalla myös turhan rahanmenon. Leivän pakastaminen ei pilaa tuotetta millään lailla. Leipätiedotus ry:n mukaan jäädyttäminen pysäyttää lähes täysin leivän vanhenemisen. Leivän rakenne, ravintoarvo ja ulkonäkö pysyvät lähes muuttumattomina. Leipä olisi hyvä pakastaa tuoreena pakastamiseen tarkoitetuissa pusseissa. Pakasta leipä valmiiksi viipaloituna tai annospaloina, koska se helpottaa leivän sulattamista viipale kerrallaan pakastimesta.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että leipä ei säily ikuisesti pakastimessakaan: sen säilyvyysaika on enimmillään kaksi - kolme kuukautta.

Pakastetusta leivästä jälleen tuoretta

Leivän pakastusvaiheessa on hyvä muistaa, että jäätyminen ei saa tapahtua liian hitaasti. Jos pakastat suuremman leipäerän, säädä pakastin pakastusteholle. Liian hitaasti jäätynyt leipä kuivuu ja maistuu vanhalta.

Kun sulatat leivän pakastimesta, saat sen tuoreutettua helpoiten uunissa tai paahtimessa. Mikrossa rapea kuori häviää ja sisus sitkistyy. Paahtaminen antaa leivälle herkullisen aromin ja rapean pinnan. Paahtamisessa ja lämmittämisessä kiteytynyt tärkkelys sulaa uudelleen.

(MTV LIFESTYLE)

Lisää aiheesta:

Yksi paikka keittiössä pilaa takuuvarmasti leivän: "Ei pidä säilyttää lainkaan"Pakastatko leipää? Älä koskaan tee näin, jos laitat koko pussillisen pakastimeenEi enää koskaan kuivaa leipää! Tällä niksillä pidät leivän tuoreen makuisena jopa kuukausia – ja säästät rahaaNiksi, joka täytyy tietää: Näin leipä säilyy "tuoreena" jopa puoli vuotta!Pitääkö leipää säilyttää jääkaapissa vai ei? Asiantuntijat paljastavat, miten leivän saa pysymään tuoreena pidempäänNerokas niksi tekee kuivasta leivästä jälleen tuoreen veroista
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 06:48
    Influenssa

    Influenssa iski – milloin pitää lähteä hoitoon?

  • Eilen18:59
    Sovellukset

    Stressitasot laskuun suomalaiskeksinnön avulla – "Osa on saanut unettomuuteen tosi nopeasti avun"

  • Eilen18:25
    Influenssa

    Leviääkö maailmalla superinfluenssa? Britanniassa varoitetaan "pahimmasta mahdollisesta skenaariosta"

  • Eilen16:46
    Puuro

    Valtteri tekee riisipuuron tavalla, jota moni ei ole hoksannut: "Älyttömän hyvä"

  • Eilen14:37
    Siivous

    Robotti-imurit aiheuttavat kaaosta suomalaiskodeissa – kauhukuva perässä vedettävistä jätöksistä valitettavan totta