Mainos

Pyörremyrsky raivosi Madagaskarilla

Madagaskarilla aloitettiin tänään pelastustyöt poikkeuksellisen voimakkaan pyörremyrskyn jäljiltä. Myrskyn pelätään vaatineen jopa 100 kuolonuhria, ja noin 30 000 ihmistä on jäänyt kodittomiksi.

Gretelleksi ristitty myrsky pyyhkäisi Afrikan itärannikolla sijaitsevan maailman neljänneksi suurimman saaren yli viikonvaihteessa. Tänään se eteni kohti Mosambikin rannikkoa. Sisäministeriön edustaja kertoi, että asukkaat tarvitsevat tuhoalueilla pikaisesti lääkkeitä, peruselintarvikkeita, kuten ruokaöljyä ja riisiä, ja rakennusaineita. Ensimmäisten pelastusryhmien odotettiin pääsevän tuhoalueilla vasta huomenna kehnojen liikenneyhteyksien ja heikon kuljetuskaluston takia.

Madagaskarissa on 14 miljoonaa asukasta. Se on yksi maailman köyhimpiä maita. Madagaskarin radio, joka oli yhteydessä kirjeenvaihtajiinsa eri puolilla maata, sanoi kuolonuhreja ja kadonneita olevan ehkä 100. Kaikki luvut ovat kuitenkin vasta alustavia.

Gretelle pyyhkäisi saaren itäosan läpi 600 kilometrin levyisenä rintamana. Tuulen voima oli jopa 220 kilometriä tunnissa. Madagaskarin meteorologisen laitoksen mukaan myrsky on kaikkien aikojen pahin alueella. Se kulki mm. neljän kaupungin läpi maan kaakkoisosassa ja katkaisi kokonaan liikenneyhteydet saaren eteläkärkeen.

Vohipenon, Farafanganan, Vangaindranon ja Manakaran kaupungit tuhoutuivat 90-prosenttisesti.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.