Mainos

Pyhärannan maastopalon sammuttamiseksi tehdään töitä hartiavoimin: "Eletään kriittisiä hetkiä" – MTV seuraa paikan päällä

4:19

MTV:n toimittaja Raija Kantomaa seuraa torstaiaamuna tilannetta paikan päältä Pyhärannasta, jossa eilen syttynyt massiivinen maastopalo riehuu edelleen. Liekit ovat nielleet jo noin 80 hehtaaria metsää.

– Täällä Pyhärannassa eletään vielä kriittisiä hetkiä. Palo ei ole vielä kokonaan hallinnassa. Nyt pelätään, että jos tuuli alkaa yltyä, palo saattaa jälleen saada uutta voimaa, Kantomaa kuvaili paikan päältä.

Kantomaan mukaan paikalla on noin 200 ihmistä sammutustöissä. Pelastuslaitosten lisäksi operaatiossa avustaa poliisin ja puolustusvoimien henkilöstöä.

Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen päivystävä palopäällikkö Kari Alanko kertoo, että työ jatkuu edelleenkin haastavana, vaikka paloa on sammutettu jo keskiviikkoiltapäivästä.

– Täällä on koko yö tehty töitä hartiavoimin. Henkilöstöä on jouduttu vaihtamaan, sillä vaikka yö oli viileää, niin nyt auringon noustessa keli on aika paahtava, Alanko sanoo.

Maastopalon alue on Alangon mukaan saatu ympäröityä vesilinjoilla. Alueen keskiosassa on tiheätä metsää sekä kallioista, vaikeakulkuista maastoa, jossa on edelleen satoja palopesäkkeitä.

– Rajavartioston ja puolustusvoimien koptereilla on lämpökamerat käytössä. Niiden avulla he pommittivat vettä sinne. Siellä on todella kuumia paikkoja vaikka vettä on ajettu se viisitoista tuntia.

Meren läheisyydestä apua

Meren läheisyys on tuonut jonkin verran helpotusta sammutustöihin.

– Se minne tuota vettä viedään, niin sinne on niin pitkä matka, että pitää todella pienten teiden kautta menemään. Joudutaan vetämään todella pitkiä letkulinjoja, vaikka meri onkin lähellä, kertoo palopäällikkö Kari Alanko.

Tuulen yltymistä mereltä maalle päin pelätään kuitenkin yhä, sillä palo voi silloin jatkaa leviämistään. Tällä hetkellä palo on maastossa, eikä enää puiden latvassa.

Juttua muokattu kello 8.25. Paikallisten kommentteja siirretty toiseen artikkeliin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.