Mainos

MTV Pyhärannassa: maastopalon sammutustyöt jatkuvat – "Pelastajien työ ei helpotu, mutta sääolosuhteet ovat hiukan puolellamme"

3:29

Pyhärannassa on evakuoitu 50 ihmistä sitkeän maastopalon alta. Itse palo saatiin rajattua viime yön aikana, mutta tänään tuuli on vaikeuttanut sammutustöitä.

Päivystävä päällikkö Juha Virto kertoo MTV Uutisille, että vaikka palo on saatu rajattua, se ei silti ole vielä pelastuslaitoksen hallinnassa.

150 palomiehen lisäksi paloa on ollut sammuttamassa poliiseja, vapaahetoisia ja puolustusvoimien henkilöstöä.

– Tulipalot ovat aina poikkeuksellisia, mutta jos ajatellaan yhteistyökumppaneiden määrää, niin voisin sanoa tilanteen olevan varsin poikkeuksellinen, Virto kertoo.

Muutama kevytrakenteinen rakennus on jäänyt palon sisälle, mutta asuinrakennusten osalta ei ole vielä tietoa vaurioitumisesta, Virto kertoo.

 – Ihmisille ei ole vaaraa tulipalosta, mutta savunmuodostus oli voimakasta alussa, ja se aiheuttaa haittaa ihmisille, Virto sanoo.

"Eihän tämä voi olla totta"

Tuuli on metsäpalossa pelastajien pahin vihollinen, Virto tietää.

– Näyttää siltä että puoleen yöhön saakka tuuli lauhtuu, ja se helpottaa meidän työtä. Pelastajien työ kuumissa olosuhteissa ei juuri helpotu, mutta sääolosuhteet ovat hiukan meidän puolellamme, Virto sanoo.

Rautialan vapaapalokunnan Annika Sjöblom kertoo, ettei hän ole ikinä ollut näin suuressa maastopalossa.

– Alkuun tuli sellainen ajatus, että eihän tämä voi olla totta, mutta siitä se auttaminen lähti, Sjöblom sanoo.

Helle tekee sammutustöistä erityisen raskaita.

– Onhan se muutenkin raskasta, mutta kuumuus tekee siihen vielä suuren osan. Nestettä pitää nauttia, Sjöblom kertoo.

Keskusteluapua tarjolla

Savun haju on kantautunut kilometrien päähän Rohdaisiin kunnanvirastolle asti, kertoi Pyhärannan vt. kunnanjohtaja Katja Törrönen.

Pelastuslaitoksen mukaan savusta ei kuitenkaan ole muuta haittaa lähialueen asukkaille. Rantatie eli paikallistie 1960 on suljettu.

Suurin osa evakuoiduista on päässyt sukulaisten ja ystävien luokse, kertoo Törrönen. Muutama ikääntynyt evakuoitu kuljetettiin paikalliseen hoivakotiin, ja muutama pariskunta yöpyi kunnalle kuuluvassa talossa.

–  Se tuli osoitettua, että avuntarjouksia tuli todella paljon erilaisista järjestöistä, ja yksityiset olivat valmiita majoittamaan ihmisiä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.