Pyhäinpäivä muuttaa aukioloja ja aikatauluja

Muun muassa kaupat pysyvät huomenna kiinni.

Huomenna vietettävä pyhäinpäivä vaikuttaa liikkeiden aukioloihin ja julkisen liikenteen aikatauluihin.

Tänään kaupat ovat auki normaalisti, mutta kaikki postit sulkevat ovensa viimeistään kello 18. Poikkeuksena tästä on Helsingin pääposti, joka on auki normaalisti kello 21:een.

Huomenna kaikki kaupat ja postit ovat kiinni. Ruokakauppoihin pääsee jälleen sunnuntaina, jolloin kaupat voivat olla auki klo 12-21.

Alkot pysyvät pyhäinpäivänä kiinni, mutta ovat tänään auki kello 20:een.

Kaukoliikenteessä vähäisiä muutoksia

Kaukoliikenteen junat kulkevat huomenna lähes normaalin lauantaiaikataulun mukaan. Muutamia poikkeuksia kuitenkin on, joten aikataulut on syytä tarkistaa etukäteen. Ajamatta jää yhteensä yhdeksän taajamajunaa.

Kaukoliikenteen bussit ajavat huomenna pelkät S-vuorot ja sunnuntaina sekä S- että SS-vuorot. Tänään linja-autot liikennöivät tavallisen perjantaiaikataulun mukaisesti.

Autoliiton Tiepalvelu päivystää myös pyhäinpäiväviikonloppuna. Avun saa maksullisesta valtakunnallisesta numerosta 0200-8080.

Lähiliikenne huomenna sunnuntain aikataulussa

Pääkaupunkiseudun lähiliikenne kulkee huomenna muutamia muutoksia lukuun ottamatta sunnuntaiaikataulun mukaisesti.

Lähijunat liikennöivät tavallisen sunnuntaiaikataulun mukaan. Sekä perjantai- että lauantaiyönä junaliikenne kulkee viikonlopun pidennetyillä aikatauluilla. Tänään ja sunnuntaina ajetaan normaalien aikataulujen mukaisesti.

Myös bussit, raitiovaunut ja metro liikennöivät pyhäinpäivänä sunnuntaiaikataulun mukaan. Aamuyön bussit ajavat normaalisti. Ylimääräinen bussilinja 55X ajaa päivällä 15 minuutin välein Rautatientorilta Hietaniemen hautausmaalle.

Myös Espoossa ja Vantaalla on muutamia ylimääräisiä bussivuoroja hautuumaille.

Poikkeuksena muista ruokakaupoista Helsingin Asematunnelin ruokakaupat palvelevat myös lauantaina kello 10-22.

(MTV3-STT)

Lisätietoja juna-aikatauluista VR:nverkkosivulta tai maksullisesta palvelunumerosta 060041900.

Linja-autoliikenteen aikatauluista lisätietoja Matkahuollonverkkosivultatai maksullisesta aikatauluneuvonnasta 02004000.

Pääkaupunkiseudun lähiliikenteestä lisätietoja YTV:nja HKL:n verkkosivuilta.

Lue myös:

    Uusimmat