Mainos

Puun Maa -projekti tekee puusta kulttuuriperintöä

Suomi osallistuu yhteiseurooppalaiseen kulttuuriperintöprojektiin teemalla Puun maa. Nimi kertoo, että suomalaiskampanjassa keskitytään siihen kulttuuriperintöön, mitä puu meille edustaa. Varsinaista kulttuurin vientiartikkelia puusta ei näillä näkymillä ole tarkoitus sorvata, vaan tapahtumat keskittyvät enimmäkseen kuhunkin osanottajamaahan ja sen oman kulttuurin esittelemiseen.

-Eurooppa - yhteinen perintömme -kampanja on eräänlainen sateenvarjo lukuisille tapahtumille ympäri Eurooppaa, yli-intendentti Mikko Härö Museovirastosta selvittää. Suomi painottuu esittelemään kansalaisille puurakentamista ja vanhojen puutalokaupunkien ilmettä.

-Vanha Rauma on yksi parhaiten säilyneitä esimerkkejä puukaupunkiyhteisöstä koko Pohjoismaissa, tutkija Margaretha Ehrström Museovirastosta huomauttaa. Muita tapahtumia ovat esimerkiksi kansallispuistopäivä toukokuussa sekä valtakunnalliset kotiseutupäivät Oulussa 7.-13.8. Suomen Tammi -projekti vie kouluihin kulttuuriperintöopetusta. Kampanja on Euroopan neuvoston järjestämä tapahtuma sen 50-vuotisen taipaleensa kunniaksi. Suomessa Puun Maa -tapahtumat päättyvät syyskuussa Lahteen.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.