Mainos

Putinin söpöily koalan kanssa sai irvailua osakseen somessa

G-20-maiden sunnuntaina päättyneessä kokouksessa talousasiat jäivät lähes täysin Ukrainan kriisin ja Venäjän presidentin Vladimir Putinin toimien varjoon.

Putin otti kokouksesta varaslähdön. Hän lähti kohti Venäjää ennen kokouksen virallista päätöstä pidettyään sitä ennen oman tiedotustilaisuutensa.  

Putin halusi omien sanojensa mukaan nukkua hieman, koska lento Venäjälle kestää kauan. Yleisesti Venäjän ykkösmiehen arveltiin työlästyneen jatkuvaan inttämiseen Ukrainasta ja länsijohtajien kylmäkiskoiseen kohteluun.  

Putin itse ei moista allekirjoittanut, vaan sanoi median vääristelleen kokoustietoja. Presidentin mukaan kokouksen ilmapiiri oli päinvastoin hyvä ja keskustelut rakentavia. Ukrainan kriisiinkin on Putinin mukaan hyvät mahdollisuudet löytää ratkaisu.  

Britannian pääministeri David Cameron kiteytti keskustelut toteamalla kokouksen päätteeksi, että G20 lähetti Venäjälle selkeän viestin: sen on lopetettava Ukrainan asioihin sekaantuminen tai edessä on lisää pakotteita.  

– Euroopan unioni ja Yhdysvallat kertoivat Venäjälle, miten aiomme lähestyä tätä asiaa tulevina viikkoina ja kuukausina, Cameron sanoi.  

Koalasta riitti hupia

Putinin aikainen lähtö ja runsaasti huomiota saaneet kuvat presidentistä pitämässä sylissään söpöä koalaa saivat osakseen ivailua muun muassa Twitterissä.  

– Julkisuuteen on levinnyt vääriä tietoja siitä, että Putin olisi tavannut G20-kokouksessa vain koalan. Se ei pidä paikkaansa: hän tapasi myös kaksi kengurua, ivailtiin eräässä tviitissä.  

Venäläinen oppositiovaikuttaja Aleksei Navalnyi puolestaan uskoi, että koalalla on mahdollisuuksia tulla valituksi lähettilääksi tai kuvernööriksi Venäjällä.  

– Silloin voisimme vihdoinkin kunnioittaa viranomaisia, hän tviittasi.

Ukrainan lisäksi tapaamisessa ehdittiin puida hieman talouttakin. G20-maiden johtajat lupasivat polkaista lamassa rämpivän maailman talouskasvun käyntiin. Päätösjulkilausumassa sovittiin toimista, joiden seurauksena maiden talouden on määrä kasvaa tulevan viiden vuoden aikana 2,1 prosenttiyksikköä. Tämä toisi samalla miljoonia uusia työpaikkoja.  

Korruptiota ja veronkiertoa on tarkoitus suitsia ja talouden rakenteita vahvistaa niin, ettei vuoden 2008 finanssikriisi enää toistuisi. Ilmastonmuutosta vastaan käydään niin ikään rivakoin ottein.   

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.