Mainos

Putinin lähipiiriä ja useita yhtiöitä lisätty USA:n pakotelistalle

Yhdysvallat on laajentanut pakotteitaan Venäjää vastaan. Uudella pakotelistalla on seitsemän Vladimir Putinin sisäpiiriin kuuluvaa henkilöä ja 17 yhtiötä.

Valkoisen talon mukaan listalle joutuneet ovat syyllistyneet "provokatiivisiin tekoihin" Ukrainassa. 

Merkittävin listalle joutunut henkilö on valtiollisen energiayhtiön Rosneftin johtaja Igor Setshin. Pannaan joutuivat myös duuman ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Aleksei Pushkov ja Putinin Krimin alueen erityislähettiläs Oleg Belaventshev

Yhtiöistä listalla ovat muun muassa Rotenbergien suvun omistama SMP-pankki ja miljardööri Gennadi Timtshenkon osittain tai kokonaan omistamia yhtiöitä, kuten lentokentänpalveluja tuottavat Avia Group ja Avia Group Nord sekä rautatiekuljetuksia järjestävä Transoil. 

Yhdysvallat sanoo myös tiukentavansa sellaisten korkean tekniikan tuotteiden vientiä Venäjälle, joilla on sotilaskäyttöä.  

EU:n pakotelistalle 15 uutta henkilöä

EU lisää odotetusti 15 uutta nimeä Venäjän vastaiselle pakotelistalleen. Nimet julkistetaan huomenna. EU-suurlähettiläät sopivat asiasta tänään Brysselissä. 

EU:n ulkoministerit päättivät pakotelistan pidentämisestä pari viikkoa sitten. Tuolloin ei vielä sovittu uusien nimien lukumäärästä. 

Aiemmin EU:n pakotelistalla on ollut 33 ukrainalaista ja venäläistä henkilöä, joiden katsotaan vaikuttaneen Ukrainan tapahtumiin. EU on määrännyt heille matkustusrajoituksia ja jäädyttänyt heidän varojaan. 

  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.