Mainos

Putinin avustaja ei usko Venäjän liittyvän Kioton sopimukseen

Venäjän presidentin läheinen avustaja vakuuttaa presidentti Putinin vastustavan Kioton ilmastosopimusta.

Venäjän presidentin Vladimir Putinin avustaja Andrei Illarionov ilmoitti tänäänpuhuneensa Putinin nimissä toissapäivänä kun hän kertoi, ettei Venäjä ratifioi Kioton sopimusta sen nykymuodossa.

Illarionov lisäsi, että eilen Kioton sopimuksen mahdollisesta ratifioinnista puhunut Venäjän apulaistalousministeri Muhamed Tsihanov oli väärässä.

-Kremlin ja hallituksen välillä ei ole mitään erimielisyyttä. Eilen puhunut kaupan ja taloudellisen kehityksen apulaisministeri oli yksinkertaisesti väärässä, Illarionov sanoi.

Illarionov sanoi jo tiistaina, että kasvihuonekaasujen päästöjä rajoittava Kioton sopimus rajoittaa nykymuodossaan Venäjän taloudellista kehitystä.

Maailman kolmanneksi suurimman saastuttajan Venäjän vahvistus on ollut ehto Kioton sopimuksen voimaantulolle sen jälkeen, kun suurin saastuttaja Yhdysvallat vetäytyi sopimuksesta. Sopimus tulee voimaan kun maat, jotka tuottavat vähintään 55 prosenttia maailman kasvihuonekaasujen päästöistä, ovat hyväksyneet sen.

Kielteisestä suhtautumisestaan huolimatta Venäjä olisi Kioton sopimuksen suurimpia hyötyjiä. Maan tuottaa nykyisellään kolmanneksen vähemmän hiilidioksidia kuin vuosikymmen sitten, koska maan raskasta teollisuutta on ajettu alas. Tämä mahdollistaisi päästökiintiöiden myynnin länsimaihin.

(MTV3-Reuters-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.