Mainos

Putin suostuu pääministeriksi

Vladimir Putinin tukipuolue Yhtenäinen Venäjä nimitti tänään virallisesti Dmitri Medvedevin presidenttiehdokkaakseen.

Venäjällä valmistautuminen maaliskuun presidentinvaaleihin on sujunut täysin ennakkokaavailujen mukaan. Ensin presidentti Vladimir Putin ilmoitti suostuvansa pääministeriksi, jos Putinin tukipuolueen Yhtenäisen Venäjän ehdokas Dmitri Medvedev valitaan presidentiksi. Tämän jälkeen Medvedev asetettiin virallisesti puolueen presidenttiehdokkaaksi.

-Jos Venäjän kansalaiset ilmaisevat luottavansa Dmitri Medvedeviin ja valitsevat hänet maan presidentiksi, olen valmis johtamaan hallitusta, Putin sanoi puoluekokousväelle.

-Meidän ei tulisi olla häpeissämme tai peloissamme siirtäessämme maan tärkeimmät valtaoikeudet ja Venäjän kohtalon hänen kaltaisensa miehen käsiin, Putin lisäsi.

Putin kertoi jo viime viikolla, että Medvedev on hänen suosikkinsa maan johtoon. Valitsemalla pitkäaikaisen kollegansa, jolla ei ole juurikaan omaa kannatuspohjaa, Putinin katsotaan varmistaneen sen, että hänen oma vaikutusvaltansa säilyy vahvana Kremlissä.

Medvedev vakuuttikin ehdokkuuden hyväksyessään pysyvänsä tiukasti Putinin linjalla, johon hänen mukaansa kuuluvat Venäjän vaikutusvallan lisääminen maailmalla, luonnonsuojelu sekä vanhuksista ja lapsista huolehtiminen.

-Kaikki tämä kuuluu Vladimir Putinin strategiaan. Jos minut valitaan presidentiksi, tämä strategia tulee olemaan ohjenuorani. Mutta aatteen toteuttaminen voi onnistua vain, jos sen luojakin osallistuu työhön. En epäile hetkeäkään, etteikö Vladimir Putin käyttäisi tulevaisuudessakin kaikkia voimavarojaan ja vaikutusvaltaansa niin kotimaassa kuin ulkomaillakin Venäjän hyväksi, Medvedev ylisti.

"Venäjän sisäinen asia"

Yhdysvallat on kommentoinut Putinin pääministeriyttä toteamalla vain, että kyseessä on Venäjän sisäinen asia.

-Tämä on sisäpolitiikkaa koskeva päätös, joka venäläisten on tehtävä. Uskomme kuitenkin, että tulemme säilyttämään hyvät suhteet Venäjään jatkossakin. Mutta sen, kenestä tulee presidentti ja kenestä pääministeri, päättävät venäläiset, sanoi Valkoisen talon edustaja Dana Perino.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.