Mainos

Putin ohjuskokeista: Mukava lomailotulitus

Putin kommentoi tiistaisia ohjuskokeita televisiossa yhdessä maan puolustusministerin kanssa.

Venäjän presidentti Vladimir Putin luonnehti eilen maan äskeisiä ohjuskokeita "mukavaksi ja näyttäväksi lomailotulitukseksi".

Venäjä laukaisi tiistaina Barentsinmerellä sukellusveneestä

RSM-54 -ohjuksen Kaukoidässä sijaitsevalle koealueelle. Muutamia tunteja myöhemmin laukaistiin Plesetskin avaruuskeskuksesta ballistinen RS-24-ohjus.

Putin kommentoi ohjuskokeita televisiossa yhdessä puolustusministeri Anatoli Serdjukovin kanssa.

Venäläinen kenraali Nikolai Solovtsov vakuutti ennen joulua, että mikään ohjuspuolustus ei pysty pysäyttämään Venäjän uusia ohjuksia. Läntiset asiantuntijat eivät uutistoimisto DPA:n mukaan pidä uusia ohjuksia kovinkaan mullistavina, vaan lähinnä sapelinkalisteluna sen takia, että Yhdysvallat on päättänyt sijoittaa ohjuspuolustusjärjestelmiä Keski- ja Itä-Eurooppaan.

Putinin suosikilla vankka tuki mielipidekyselyissä

Lähes 80 prosenttia venäläisistä tukee Dmitri Medvedeviä presidentiksi, kertoo eilen julkistettu venäläinen mielipidekysely. Aiemmin julkistetussa toisessa kyselyssä Medvedeviä tuki 45 prosenttia venäläisistä.

Levada-tutkimuslaitoksen kyselyssä 79 prosenttia ilmoitti tukevansa varapääministeri Medvedeviä, jonka presidentti Vladimir Putin on nimennyt suosikkiehdokkaakseen Venäjän maaliskuussa pidettävissä presidentinvaaleissa. Kommunistien asettama ehdokas Gennadi Zjuganov sai kyselyssä 9 prosentin kannatuksen.

Yhtenäinen Venäjä -puolue asetti Medvedevin ehdokkaaksi sen jälkeen kun Putin oli kertonut tukevansa tätä. Lain mukaan Putin ei voi asettua ehdolle kolmatta kertaa. Hän on sanonut olevansa valmis pääministeriksi, jos Medvedevistä tulee presidentti.

Kysely oli tehty 21.-25. joulukuuta. Siinä oli mukana 1600 ihmistä.

Joulukuun puolivälissä tehdyssä kyselyssä Medvedeviä kannatti 45 prosenttia kysellyistä. Putin ilmoitti tukevansa Medvedeviä vain muutama päivä aiemmin.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Lue myös:

Lue toimittaja Outi Parikan Venäjä-aiheista blogia Itätuulentupa

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.