Mainos

Putin: Myös homoseksuaalit tervetulleita Sotshin olympialaisiin

Venäjän presidentti Vladimir Putin vakuuttaa, että myös homoseksuaalit ovat lämpimästi tervetulleita Sotshin talviolympialaisiin helmikuussa.

– Olympialaisten järjestäjät, urheilijamme sekä yleisökin tekee kaikkensa, että olympialaisten osanottajat ja vieraat tuntevat olonsa mukavaksi Sotshissa. Riippumatta kansallisuudesta, rodusta tai seksuaalisesta suuntautumisesta, Putin vakuutti tänään Kansainvälisen Olympiakomitean puheenjohtajalle Thomas Bachille.

Venäjällä astui kesäkuussa voimaan uusi laki, joka kieltää homoseksuaalisuutta koskevan tiedon levittämisen alaikäisille. Maan sisäministeriö on jo aiemmin vakuuttanut, ettei seksuaalivähemmistöihin kuuluvia urheilijoita tai kisavieraita syrjitä. Ministeriön mukaan homojen tulee kuitenkin toimia lain puitteissa ja pidättäytyä provokaatioista.

Monet länsimaat ja ihmisoikeusjärjestöt ovat arvostelleet ankarasti homopropagandan kieltävää lakia. Myös Kansainvälinen olympiakomitea on vaatinut Venäjältä vastausta lain tulkinnasta Sotshin olympialaisissa.

Homoseksuaalisen tiedon levittämisestä voi saada 5000 ruplan eli liki 120 euron sakot. Homolain vastustajat uskovat, että Venäjä voi soveltaa lakia mielivaltaisesti, sillä laki on määritelty epäselvästi.

(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.