Mainos

Puolustusvoimille käytettyjä raketinheittimiä

Puolustusvoimat ostaa raskaita raketinheittimiä käytettynä Euroopasta. Allekirjoitusta vailla oleva ostopäätös koskee useita pattereita MLRS-raketinheittimiä.

Puolustusvoimien Materiaalilaitos on päätynyt ostamaan raskaat raketinheitinjärjestelmät käytettyinä Euroopasta. Sopimusneuvottelut useista pattereista amerikkalaisia MLRS-raketinheittimiä ovat nyt päätepisteessä. Näitä asejärjestelmiä on asevoimiaan supistavilla Nato-mailla Euroopassa yli operatiivisen tarpeen.

Kenttätykistön tarkastaja eversti Esko Hasilan mukaan tavoitteena on allekirjoittaa sopimus hankinnasta marraskuun aikana. Sopimuksen toinen osapuoli on eurooppalainen Nato-maa, jota Hasila ei tässä vaiheessa nimeä. Eniten MLRS-raketinheitinten ylijäämää on kuitenkin Saksan ja Hollannin asevoimilla.

Puolustuspoliittisessa selonteossa kirjattiin, että maavoimien iskukykyä kehitetään hankkimalla raskaita raketinheittimiä. Kesäkuun ensimmäisessä lisäbudjetissa hankintaa varten myönnettiin 57,6 miljoonan euron tilausvaltuus edellyttäen, että sopimus raskaiden raketinheitinten järjestelmien hankinnasta allekirjoitetaan tämän vuoden aikana.

Amerikkalaisia MLRS-raketinheitinjärjestelmiä on käytössä Euroopassa Norjan, Tanskan, Hollannin, Britannian, Saksan, Ranskan, Italian ja Kreikan asevoimilla. Asejärjestelmän hankinta käsittää ampumalavetit ja jonkin verran ampumatarvikkeita, komentopaikat, viestijärjestelmät sekä huollon tuen eli huolto, kuljetus- ja korjausajoneuvot.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.