Mainos

Puolustusministeriö kiistää kertausharjoitusten loppumisen

Puolustusministeriö kiistää, että kertausharjoituksista oltaisiin luopumassa kokonaan. Ministeriön mukaan suunnitelmissa ei ole lakkauttaa kertausharjoituksia.

Maaseudun Tulevaisuus kertoi tänään, että Puolustusvoimat olisi lopettamassa kertausharjoitukset neljäksi vuodeksi.

- Puolustushallinnolta vaadittavien säästöjen yksityiskohdat selviät vasta tammikuussa, mutta missään nimessä kertausharjoituksia ei olla lopettamassa kokonaan. Nykyisessä laajuudessa kertausharjoituksia ei järjestetä eli harjoituksiin kutsutaan vähemmän reserviläisiä, mutta mitään neljän vuoden taukoa ei tule, puolustusministeriön viestintäjohtaja Jyrki Iivonen kertoi MTV3 Uutisille.

Jostakin säästöjä on kuitenkin haettava ja helpoimmin säästäminen onnistuu puolustusvoimien jokapäiväisen toiminnan menoista. Näin paaluttaa komentaja Ari Puheloinen tänään ilmestyneessä Nykypäivä-lehdessä.

- Varusmiesten koulutuksesta haluamme leikata mahdollisimman vähän. Maastoharjoituksien määrää pienennetään, vaikka päädymmekin nyt välttämättömän rajan alapuolelle, Puheloinen sanoo.

Leikkauksia tulee myös ilmavoimien lentotuntien määrään ja merivoimien alusvuorokausiin. Näillä Puheloinen arvelee selvittävän ensi vuoden 75 miljoonan euron säästötarpeesta.

Säästökuuri johti puolustusvoimissa myös ruokahuollon ulkoistamiseen. Puheloinen pohti lehtihaastattelussa myös rauhanajan logistiikkapalvelujen ja huollon keskittämistä sekä ulkoistamista.

Hallitus on sopinut, että vuoteen 2015 mennessä maanpuolustuksen menoja vähennetään 200 miljoonaa euroa nykytasoon verrattuna.

Puolustusvoimissa on valmisteilla suunnitelma siitä, millä tavoin säästöt voidaan toteuttaa. Suunnitelman on määrä olla valmis tammikuussa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.