Puoluevaltuusto äänesti: Sanna Marin on SDP:n pääministeriehdokas!

4:42

Sunnuntaita on pidetty reilun viikon pituiselle hallitusnäytelmän loppuhuipentumana. Puoluevaltuusto valitsi suljetulla lippuäänestyksellä Sdp:n pääministeriehdokkaaksi Sanna Marinin.

Tämäniltaisessa pääministeriehdokaskilvassa olivat vastakkain liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marin ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman.

Lopulta äänetystulos notkahti Marinin voitoksi: hän sai 61 valtuutetun äänestä enemmistön, 32 ääntä. Marin voitti hyvin niukasti, sillä hän sai kolme ääntä Lindtmania enemmän.

Äänestystuloksen ratkettua Marin sai suuret suosionosoitukset.

Kisa oli tasaväkinen

Puoluevaltuusto MTV Uutisten puoluevaltuutetuille tekemä kysely osoitti eilen, että kaksikon kannatus oli todella tasainen. Tavoitimme 61:stä valtuutetusta 43, joista yksi on kokoukseen osallistuva varavaltuutettu.

Heistä 17 kannatti tamperelaista Marinia ja 16 vantaalaista Lindtmania. Vastanneista kuusi harkitsi vielä eilen kantaansa, neljä tavoitettua ei halunnut ottaa kantaa kummankaan puolesta.

2:21
SDP:n Sanna Marin ja Antti Lindtman kamppailivat tasapäin pääministeriehdokkuudesta, kävi ilmi MTV Uutisten kyselystä.

Hallitustunnustelija Antti Rinteen esitys hyväksyttiin

Puoli kuudelta alkaneessa kokouksessa puoluevaltuusto kävi aluksi läpi poliittista tilannetta ja päätti hallitukseen osallistumisesta.

Hallitustunnustelijana toiminut Antti Rinne teki puoluevaltuustolle esityksen hallituspohjasta ja -ohjelmasta. Hallitustunnustelijan esitys oli yksinkertaisuudessaan se, että viiden puolueen hallitus jatkaa aiemmin laaditun hallitusohjelman mukaisesti myös jatkossa.

Näin ollen Sdp jatkaa hallituksen suurimpana puolueena ja siten myös pääministeripuolueena.

Puoluevaltuusto hyväksyi Rinteen esityksen ja siirtyi päättämään Sdp:n pääministeriehdokkaasta heti ehdokaskaksikon pitämien esittelypuheenvuorojen jälkeen. Päätös tehtiin suljetulla lippuäänestyksellä.

Tuloksen julkistuksen jälkeen pääministeriehdokas, puoluehallitus ja eduskuntaryhmä tekevät erillisessä kokouksessa muista ministeriehdokkaista esityksen, joka tulee vielä puoluevaltuuston päätettäväksi. 

Eduskunta tekee lopullisen pääministerivalinnan – luultavasti jo ensi viikolla. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja