Pääministeriehdokkaat Marin ja Lindtman kirjoittivat kirjeet puolueen jäsenille: "Tehtävässä pitää olla suuret korvat ja pienempi suu"

2:21
SDP:n Sanna Marin ja Antti Lindtman kamppailevat tasapäin pääministeriehdokkuudesta, käy ilmi MTV Uutisten kyselystä

Pääministerin paikasta kilpailevat Sanna Marin ja Antti Lindtman ovat kirjoittaneet SDP:n jäsenille kirjeet ennen tämänpäiväistä puoluevaltuuston äänestystä. 

Pääministeriehdokkaat julkaisivat tänään iltapäivällä omat kirjeensä puolueen jäsenille. Niissä he vetoavat syihin, joiden perusteella heidät tulisi valita puolueen pääministeriehdokkaaksi.

Marin vetoaa pätevyyteen ja kokemukseen

Puolueen varapuheenjohtaja Marin aloittaa kirjeensä kehumalla suomalaista hyvinvointivaltiota ja demarien työtä sen puolustajina. Hän kertoo sen mahdollistaneen myös hänen mukaantulonsa politiikkaan.

Marin korostaa pätevyyttään muistuttamalla, että hän on jo saanut johtotehtävistä esimakua johtaessaan puoluetta kohti viime kevään vaaleja puheenjohtaja Antti Rinteen sairastuttua. 

– Kuten tiedätte, työ ei ole aina ollut helppoa. Viime keväänä vaalien lähestyessä minun oli johdettava puoluettamme. Tehtävässä oli onnistuttava, sillä Suomelle oli saatava uusi suunta, Marin kirjoittaa.

Marin myös kertoo edistäneensä viestintä- ja liikenneministerinä hallitusohjelmaa ja johtanut ministeriötä.

– Elämme parhaillaan hyvin poikkeuksellisesta tilannetta Suomessa, Marin sanoo.

Hän sanoo, että puolueen täytyy vahvistaa suomalaisten luottoa heidän työhönsä ja hän pystyisi siihen pääministerinä, jos saa puolueen jäsenten tuen. 

Lindtman vetoaa yhteistyökykyyn ja ihmistuntemukseen

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman puolestaan kertoo nuoruudestaan Vantaan köyhissä lähiöissä, ja vetoaa hyvään paineensieto- ja yhteistyökykyynsä, sekä ihmistuntemukseen.

– Pääministerin tehtävässä pitää olla suuret korvat ja pienempi suu. Ojennan mieluummin yhteistyön käden kuin puristan sen nyrkkiin tai heristän sormeani, Lindtman sanailee. 

Lindtman myöskin esittelee työhistoriaansa puolueessa. Hän on toiminut aiemmin puolueen varapuheenjohtajana, ja on osallistunut hallitustyöskentelyyn aiemmissa ja nykyisessä hallituksissa. 

Lindtman kehuu hallitusohjelmaa, mutta muistuttaa etteivät pelkät tavoitteet riitä.

– Siihen tarvitaan luottamusta ja toimeenpanoa, mutta myös vahvaa johtajuutta, Lindtman kirjoittaa.

SDP:n pääministeriehdokas ja puolueen muut ministeriehdokkaat selviävät tänään, kun puoluevaltuusto kokoontuu alkuillasta. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja