Tänään selviävät SDP:n puoluevaltuuston valitsema pääministeriehdokas ja puolueen muiden ministeriehdokkaiden nimet

2:21
Pääministerikisan tilannetta puitiin eilen MTV Uutisten lähetyksessä.

SDP:n pääministeriehdokas ja puolueen muut ministeriehdokkaat selviävät tänään, kun SDP:n puoluevaltuusto kokoontuu alkuillasta. Kaikkien SDP:n ministerinimien selviäminen voi kestää myöhään iltaan, puoluevaltuuston puheenjohtajistosta arvioitiin eilen STT:lle.

Puoli kuudelta alkavassa kokouksessa puoluevaltuusto käy aluksi läpi poliittista tilannetta ja päättää hallitukseen osallistumisesta. Tätä seuraavat pääministeriehdokkaiden puheenvuorot ja kannatuspuheet.

Pääministeriehdokkaiksi ovat ilmoittautuneet SDP:n varapuheenjohtaja ja liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marin sekä SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman.

Kokoustauon jälkeen pääministeriehdokas valitaan suljetulla lippuäänestyksellä.

Tämän jälkeen pääministeriehdokas, puoluehallitus ja eduskuntaryhmä tekevät erillisessä kokouksessa muista ministeriehdokkaista esityksen, joka tulee vielä puoluevaltuuston päätettäväksi.

Hallitustunnustelut jatkuvat

Myös hallitustunnustelut jatkuvat tänään. Hallitustunnustelija Antti Rinne (sd.) tapaa puolueiden eduskuntaryhmiä aamu- ja iltapäivällä. Tavoitteeksi on asetettu, että uusi hallitus päästään nimittämään jo tiistaina.

Rinne pyysi eilen iltapäivään mennessä puolueiden eduskuntaryhmiltä vastauksia hallitusohjelmaan. Kaikki kaatuneen hallituksen puolueet sitoutuivat aiempaan hallitusohjelmaan.

Illalla on koolla myös keskustan puoluevaltuusto ja eduskuntaryhmä, jotka päättävät hallitukseen osallistumisesta. Kaatuneen hallituksen muiden puolueiden päättävät elimet ovat koolla maanantaina.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja