Hallitustunnustelija Antti Rinne antoi esityksensä puoluevaltuustolle – näin esitykseen reagoitiin

Sosiaalidemokraattien pääministeriehdokkaan nimi selviää tänään illalla. Ennen pääministeriehdokkaiden puheita hallitustunnustelijana toiminut Antti Rinne selvensi eduskunnan Pikkuparlamentissa, miten tilanteet etenevät tästä eteenpäin.

Hän kertoo, että kaikki muut paitsi liike nyt ovat osallistuneet asialliseen keskusteluun siitä, mihin suuntaan Suomea tullaan tulevaisuudessa viemään.

– Tunnustelun pohjalta tein esityksen meidän neuvottelutoimikunnalle. Esitin sitä, että Sdp lähtisi neuvottelemaan viiden puolueen hallitusta olemassa olevalta pohjalta, Rinne aloitti puheensa.

Vanhalla pohjalla Rinne viittaa hänen hallituksensa luomaan hallitusohjelmaan, joka hyväksyttiin kesäkuun 6. päivänä tänä vuonna.

– Hyvin nopeasti ja yksimielisesti päädyttiin siihen, että jatketaan samalla hallitusohjelmalla eteenpäin kaikkine niine päätöksineen, jotka on tullut tehtyä tähän mennessä kuuden kuukauden aikana hallitusohjelman ja hallituksen työskentelynpuitteissa.

Antti Rinteen esitys on yksinkertaisuudessaan se, että viiden puolueen hallitus jatkaa aiemmin laaditun hallitusohjelman mukaisesti myös jatkossa. Näin ollen Sdp jatkaa hallituksen suurimpana puolueena ja siten myös pääministeripuolueena.

Puoluevaltuusto hyväksyi Rinteen ehdotuksen hallituspohjasta ja -ohjelmasta kello 18:13, mikä sai aikaiseksi valtavat aplodit ja suosionosoitukset.

Tämän jälkeen pääministeriehdokkaat Antti Lindtman ja Sanna Marin pitivät puheensa Sdp:n puoluevaltuustolle.

Puheiden jälkeen päätetään Sdp:n pääministeriehdokas suljetulla lippuäänestyksellä, jonka tulos ratkennee kello 19 jälkeen. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja