Paavo Väyrynen on valmis Helsingin pormestarikisaan – irvaili haastattelussa kilpakumppani Halla-aholle: "Minulla on yhtä huonot mahdollisuudet kuin hänellä"

1:12
Onko Väyrynen jo tehnyt päätöksensä mahdollisesta pormestariehdokkuudesta? – näin hän vastaa

Viiden jälkeen -ohjelman erikoishaastattelussa vieraillut konkaripoliitikko Paavo Väyrynen erosi keskustapuolueesta, koska hän oli "perin juurin tyytymätön" puolueen politiikkaan. Hän uskoo, että romahduksen jälkeen on uuden ajan alku.

Lukuisissa hallituksissa ministerinä istunut, europarlamentaarikkona ja yli 30 vuotta kansanedustajana toiminut, Keminmaasta kotoisin oleva Väyrynen on ilmoittanut harkitsevansa ehdollelähtöä Helsingin kaupungin pormestarikisaan. 

– Minun osaltani harkinta on valmis. Jos Helsingin (keskustan) piiri haluaa, että olen ehdokkaana, niin sitten olen.

Tähän mennessä ehdokkuudestaan on ilmoittanut myös muun muassa perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho. Väyrynen vitsaili haastattelussa hymynkare kasvoillaan: 

– Minulla on yhtä huonot mahdollisuudet kuin Jussi Halla-aholla, mutta saattaisin keskustan ehdokkaana edesauttaa keskustan vaalimenestystä, hän sanoo. 

Väyrynen oli vuosia keskustan jäsen, kunnes hän erosi puolueesta tyytymättömyytensä takia.

Vuoden alussa koitti Väyrysen paluu.

Viime sunnuntaina hänet valittiin keskustan puoluehallitukseen. Haastattelussa hän myöntää näkevänsä itsensä "osana puolueen pelastusta".

Katso Paavo Väyrysen koko haastattelussa Viiden jälkeen -ohjelmasta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja