Eroa Väyrysen takia harkinnut kansanedustaja jatkaa keskustassa päivän uutisista huolimatta: "Rivijäsen Väyrysen kanssa kyllä pärjätään"

Keskustan pitkäaikainen kansanedustaja, puheenjohtaja ja ministeri Paavo Väyrynen kertoi maanantaina palaavansa takaisin puolueen jäseneksi. Lappilainen keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä kertoi aiemmin harkitsevansa eroa puolueesta, jos Väyrynen otetaan takaisin.

Kärnä kertoo MTV Uutisille, että "yön yli nukuttuaan" hän tuli siihen johtopäätökseen, että syytä eroamiselle ei ole. Yhden ehdon hän silti asettaa.

– Rivijäsen Väyrysen kanssa kyllä pärjätään. Mitään johtopaikkoja puolueessa tuollaiselle pelurille ei kuitenkaan pidä antaa, Kärnä toteaa.

Väyrynen kertoi paluustaan tiedotustilaisuudessa maanantaina. Hän sanoo käyttävänsä kaikkia puolueen jäsenille sen sääntöjen mukaan mahdollisia keinoja vaikuttaa puolueen aatteelliseen ja poliittiseen linjaan.

Perusteluiksi liittymiselle Väyrynen kertoo sen, että hän uskoo keskustan edellisissä eduskuntavaaleissa kärsimän tappion mahdollistavan avoimen keskustelun puolueen linjasta.

Puolueen linjaan tyytymätön Väyrynen on viime vuosina edustanut perustamaansa Kansalaispuoluetta ja myöhemmin Seitsemän tähden liikettä. Hän istuu parhaillaan Helsingin kaupunginvaltuustossa Terve Helsinki -ryhmän ainoana edustajana.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja