Mainos

Puoluesihteeri ei ole yllättynyt SDP:n suosion laskusta: "Ilmatila on ollut muilla"

SDP:n puoluesihteeri arvioi, että kilpailukykysopimuksen syntyminen vakautti yhtenä syynä päähallituspuolueiden kannatusta. Reijo Paananen uskoo suunnan kääntyvän taas syksyllä.

SDP:n puoluesihteeri Reijo Paananen ei ole yllättynyt Ylen tuoreen kannatuskyselyn tuloksista, joiden mukaan SDP:n kannatus on laskenut viime mittauksesta lähes kaksi prosenttiyksikköä.

– Useilla muilla puolueilla on ollut kuukauden verran ilmatila hallussa omien puolukokouksien ja puheenjohtajavaihdosten myötä. Se on varmaan se suurin syy, että he näyttävät nyt olleen esillä paljon. Yleensä näissä gallupeissa huomio kiinnittyy tällaisiin puolueisiin.

Paananen uskoo, että kilpailukykysopimuksen aikaansaaminen on yksi syy päähallituspuolueiden – keskustan ja kokoomuksen – kannatuksen lievään nousuun.

Paananen toteaa, että yksittäiset kyselyt kertovat vain kulloisenkin hetken mielialasta.

– Pitkä trendi on tärkeä, ja siinä me tietysti lähdetään sitten syksyllä taas ylöspäin, Paananen toteaa.

Puheenjohtajavaihdos näyttää nostattaneen myös Vasemmistoliiton suosiota, jonka kannatus on noussut lähes yhden prosenttiyksikön. Puolue on ohittanut kannatuksessa Perussuomalaiset, joiden eduskuntavaalien jälkeiselle alamäelle ei näy nyt loppua.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.