Mainos

Puoluehallituksen kokous käynnissä – antaako perussuomalaiset potkut puolueen ensimmäiselle puheenjohtajalle?

Puolueen presidenttiehdokkaaksi on povattu Halla-ahoa tai Huhtasaarta.

Perussuomalaisten puoluehallitus pohtii tämänpäiväisessä kokouksessaan, erottaako puolue riveistään lisää jäseniä. Kokous on parhaillaan käynnissä Helsingissä.

Kesäkuussa perussuomalaiset erotti Uuteen vaihtoehtoon loikanneet kansanedustajat puolueesta.

Ennen tämän päivän kokousta julkisuudessa on pohdittu varsinkin puolueen entisen puheenjohtajan Raimo Vistbackan asemaa. Vistbacka oli puolueen puheenjohtaja vuosina 1995–1997, puolue perustettiin vuonna 1995.

Perussuomalaisten nykyinen puheenjohtaja Jussi Halla-aho lähetti heinäkuussa Etelä-Pohjanmaan piiriin sähköpostin, jonka mukaan tuenilmaisut puolueesta loikanneille voivat johtaa erottamiseen perussuomalaisista.

Halla-aho kertoi viime sunnuntaina, että kivenä kengässä ovat olleet muun muassa piirihallituksen puheenjohtajan Vistbackan kommentit. Hän kuitenkin lisäsi toivovansa, että ketään ei tarvitsisi erottaa puolueesta.

Vistbacka ei viime sunnuntaina halunnut arvioida, mitä puoluehallituksen kokouksessa tänään tapahtuu.

Ilta-Sanomien mukaan potkut uhkaavat myös puolueen europarlamentaarikko Pirkko Ruohonen-Lerneriä. Hän kertoi kesäkuussa, että liittyisi Uusi vaihtoehto -ryhmään, jos olisi kansanedustaja.

Piiripomot tahtovat puolueelle oman presidenttiehdokkaan

Tänään selvinnee myös perussuomalaisten todennäköinen presidenttiehdokas. Puoluehallituksen on tarkoitus tehdä asiasta esitys tämänpäiväisessä kokouksessaan. Puoluevaltuusto päättää asiasta syyskuussa.

STT:n viime viikolla tekemän kyselyn mukaan puolueen piirijohtajat asettaisivat puolueen presidenttiehdokkaaksi puheenjohtaja Jussi Halla-ahon tai varapuheenjohtaja Laura Huhtasaaren. Perussuomalaiset on jaettu 16 piiriin, joista STT tavoitti Kymen ja Keski-Suomen piiriä lukuun ottamatta kaikki.

Huhtasaari ja puolueen kansanedustaja Tom Packalén ovat ilmoittaneet harkitsevansa ehdokkuutta. Halla-aho sanoi ilmoittavansa aikeistaan tänään.

Vielä perussuomalaisten puoluekokouksessa kesäkuussa puolue pohti asettuvansa presidentti Sauli Niinistön taakse. Niinistö kuitenkin kommentoi puoluekokouksessa valittua puheenjohtajistoa huomioimalla, etteivät kirjoittelustaan tuomitut henkilöt ole osoittaneet tehokasta katumista. Halla-aho ja toinen varapuheenjohtaja Teuvo Hakkarainen ovat saaneet tuomion kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Piirijohtajat Helsingistä Lappiin ovat nyt olleet sitä mieltä, että puolue tarvitsee oman ehdokkaansa presidentinvaaliin. Yksitoista piirijohtajaa sanoo, että oma presidenttiehdokas puolueelle tarvitaan. Kolmessa piirissä kantaa ei ollut muodostettu, sitä ei tiedetty tai kieltäydyttiin kommentoimasta. 

3:10

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.