Mainos

Perussuomalaisten puoluehallitus esittää Laura Huhtasaarta puolueen presidenttiehdokkaaksi

42:41

Perussuomalaisten puoluehallitus esittää, että kansanedustaja Laura Huhtasaari asetetaan puolueen presidenttiehdokkaaksi. Asiasta päättää puoluevaltuusto ensi kuussa.

3:10

Puolueen puheenjohtaja Jussi Halla-aho ilmoitti asiasta tiedotustilaisuudessa hetki sitten.

Vielä perussuomalaisten puoluekokouksessa kesäkuussa puolue pohti asettuvansa presidentti Sauli Niinistön taakse. Niinistö totesi kuitenkin perussuomalaisten uutta puheenjohtajistoa sen jälkeen toteamalla, etteivät kirjoittelustaan tuomitut puolueen jäsenet ole osoittaneet tehokasta katumista. Halla-aho ja toinen varapuheenjohtaja Teuvo Hakkarainen ovat saaneet tuomion kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Aiemmin esillä oli myös Jussi Halla-ahon nimi mahdollisena ehdokkaana. Halla-aho totesi tänään tiedotustilaisuudessa haluavansa keskittyä sataprosenttisesti työskentelemään sen eteen, että perussuomalaiset nousee maan suurimmaksi puolueeksi vuonna 2019.

Halla-aho kertoi kartoittaneensa tarvetta puolueen omaan presidenttiehdokkaaseen lähettämällä paikallisyhdistyksille kirjeen. Hänen mukaansa lähes kaikki yhdistykset vastasivat kirjeeseen, ja vain hyvin harva esitti istuvan presidentin tukemista.

Eniten vastauksissa toistuivat Halla-ahon ja Laura Huhtasaaren nimet, usein tasa-arvoisina vaihtoehtoina.

Halla-aho myös huomautti ennen puoluehallituksen esittämän ehdokkaan nimen julkistamista, että hänen ja Huhtasaaren arvoissa ei ole suuria eroja.

Huhtasaari totesi puheessaan, että jos hänet valitaan puolueen presidenttiehdokkaaksi, hän tekee kaikkensa Suomen ulkopoliittisen aseman vahvistamiseksi ja kansallisen suvereniteetin palauttamiseksi. 

– Aina kun lähdetään kisaan, lähdetään täysillä, Huhtasaari vastasi tiedotustilaisuudessa kysymykseen siitä, mkä on hänen tavoitteensa presidenttikisassa.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.