Mainos

Perussuomalaisia raastava kriisi levisi maakuntiin – Pohjois-Savon piirijohtaja erosi, Varsinais-Suomen nokkamies ei hae jatkoa

Perussuomalaisten Pohjois-Savon piirin puheenjohtaja Jani Kolehmainen on eronnut, kertoo piiri kotisivuillaan.

Kolehmainen kertoo syyksi sen, että nykyjohdon voimakas maahanmuuttokriittisyys ja -vastaisuus ei kuulu hänen agendalleen. Hän kertoo olevansa Perussuomalaisissa muiden asioiden takia.

– Viime päivinä on puhuttu arvoista. Nykyjohdon tulevat linjat ja arvot ovat niin suuri arvoitus, että tähän tehtävään on parempi ottaa sellainen joka voi rehellisesti puolustaa puolueen arvoja.

Viikonlopun puoluekokouksessa perussuomalaisten johtoon nousi europarlamentaarikko Jussi Halla-aho. Eilen puolueen eduskuntaryhmä jakaantui kahtia, kun 20 perussuomalaisten kansanedustajaa perusti eduskuntaryhmän nimeltä Uusi vaihtoehto.

Varsinais-Suomen piirin puheenjohtaja Janne Aso puolestaan kertoo, että ei aio jatkaa puheenjohtajana enää seuraavalla kaudella. Hänen kautensa kestää vuoden loppuun. Hän kertoo päättäneensä asiasta jo maanantaina.

Hänen mukaansa piiritason johdossa täytyy olla valitun enemmistölinjan edustaja, että piirijohto voi selkä suorana perustella puolueen linjaukset. 

Viikonlopun puoluekokouksessa perussuomalaisten johtoon nousi europarlamentaarikko Jussi Halla-aho. Eilen 20 perussuomalaisten kansanedustajaa perusti eduskuntaryhmän nimeltä Uusi vaihtoehto.

Kaaos voi myllätä valtuustoryhmiä

Uudenmaan perussuomalaisten piirijohtaja Pekka Sinisalo arvioi, että alueen valtuustoryhmissä saattaa tapahtua muutoksia, jos perussuomalaisten eduskuntaryhmästä uuteen ryhmään siirtyneet kansanedustajat irtautuvat myös edustamistaan valtuustoryhmistään.

Uudellamaalla Espoossa valtuutettuina toimivat muun muassa kansanedustajat Simon Elo (uv.) ja Timo Soini (uv.).

Sinisalo uskoo, että odotettavissa ei ole muita suuria muutoksia. Hänen mukaansa perussuomalaiset valtuustoryhmät aikovat pitää yhtä.

Helsingissä perussuomalaisten piirijohtaja Markku Saarikangas sanoo, että puolueen eduskuntaryhmästä Uuteen vaihtoehtoon siirtyneet Sampo Terho ja Jussi Niinistö joutuvat todennäköisesti lähtemään perussuomalaisten valtuustoryhmästä.

Saarikangas kertoo, että muut Helsingin perussuomalaiset valtuutetut jatkavat ryhmässä mukaan lukien uusi puheenjohtaja Jussi Halla-aho. Kuudesta varavaltuutetusta yksi ei ole vielä vahvistanut kantaansa jatkosta.

8:47

7:30

8:48

8:56

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.