Mainos

Perussuomalaiset selvittää julkisuudessa puhuneiden jäsenten tilannetta – puolue sai kesällä uusia jäseniä

42:41

Perussuomalaiset on pyytänyt kolmelta jäseneltään selvityksiä näiden julkisuuteen antamien lausuntojen takia. Puheenjohtaja Jussi Halla-ahon mukaan näille kolmelle on lähetetty selvityspyyntö.

Yksi pyynnön vastaanottanut on toimittanut selvityksen, mutta puoluehallitus ei ollut täysin tyytyväinen vastaukseen. Hänen osaltaan puolue on ryhtynyt jatkoselvityksiin.

Kaksi muuta eivät Jussi Halla-ahon mukaan ole noutaneet kirjattua kirjettä, joten puolue aikoo jatkaa asian selvittämistä haastemiehen kautta. Halla-ahon mukaan toinen heistä on puolueen entinen puheenjohtaja Raimo Vistbacka. Muiden nimiä hän ei kerro julkisuuteen.  

Ennen kokousta julkisuudessa pohdittiin, erotettaisiinko Vistbacka jo tänään. Ilta-Sanomien mukaan potkut uhkaavat myös puolueen europarlamentaarikko Pirkko Ruohonen-Lerneriä.   

Kesän puoluekaaos toi perussuomalaisiin uusia jäseniä

Halla-ahon mukaan perussuomalaiset on vastaanottanut kesäkuun puheenjohtajavaalin jälkeen noin 900 uutta jäsenhakemusta. Puoluehallitus hyväksyi tänään noin 650 jäsenhakemusta, jatkoselvitettäviksi jätettiin reilut 200 ja 15 jäsenhakemusta hylättiin.

Halla-aho valittiin puheenjohtajaksi kesäkuussa, minkä jälkeen perussuomalaisista irtautui Uusi vaihtoehto -niminen eduskuntaryhmä. Sen taakse ollaan luomassa myös puoluetta.

Halla-aho kertoo, että puheenjohtajavaalin jälkeen eroilmoituksia tuli noin 150, ja sittemmin ilmoituksia on tullut parisataa.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.