Mainos

PS:n piirijohtajat asettaisivat presidenttiehdokkaaksi Halla-ahon tai Huhtasaaren

Perussuomalaisten piirijohtajat asettaisivat puolueen presidenttiehdokkaaksi puheenjohtaja Jussi Halla-ahon tai varapuheenjohtaja Laura Huhtasaaren. STT tavoitti lähes kaikki piirijohtajat.

Perussuomalaiset on jaettu 16 piiriin, joista haastateltiin Kymen ja Keski-Suomen piiriä lukuun ottamatta kaikki. Kuusi piirijohtajaa ilmaisi tukensa selvästi joko Jussi Halla-aholle, Laura Huhtasaarelle tai molemmille.

– Kyllähän sen sieltä kärkikaartista täytyy tulla, joko se on Jussi itse tai Laura, sanoo esimerkiksi Pohjois-Karjalan piirin puheenjohtaja Marko Koskinen ja ilmoittaa asian henkilökohtaiseksi kannakseen.

Halla-ahon ja Huhtasaaren kannatus on piireissä varsin tasaväkistä, joskin muutamassa piirissä katsotaan, että puheenjohtajan olisi luonnollisinta asettua ehdokkaaksi.

– On kaksi nimeä pelkästään, Jussi Halla-aho ja Laura Huhtasaari. Puoluevaltuusto tekee tästä päätöksen. Jussi Halla-aho on suositumpi, sanoo Uudenmaan piirin puheenjohtaja Pekka Sinisalo.

Uusi Suomi kertoi viime viikolla, että perussuomalaiset todennäköisesti asettaa oman presidenttiehdokkaan. Halla-ahon mukaan hänellä on valmis esitys asiasta, joka tukeutuu paikallisyhdistyksiltä tulleeseen selvään viestiin toivotusta presidenttiehdokkaasta. Asiaa käsitellään puoluehallituksessa ensi perjantaina.

Jos piirijohtajien vastaukset heijastelevat piirien alaisten paikallisyhdistysten asenteita, seisoisi esityksessä siis Halla-ahon itsensä tai Huhtasaaren nimi.

Samankaltaisia tuloksia esitti Lännen Media perjantaina julkaisemassaan kyselyssä perussuomalaisten puoluehallitukselle.

Puoluehallituksessa suoraa kannatusta presidenttiehdokkaiksi saivat niin ikään vain Halla-aho ja Huhtasaari.

Halla-aho tai Huhtasaari eivät kumpikaan ole ilmoittaneet olevansa käytettävissä. Halla-aho on kertonut tiedottavansa presidentinvaaliaikeista elokuun puoluehallituksen kokouksen yhteydessä. Huhtasaari sanoi STT:lle runsas viikko sitten "palaavansa asiaan" syyskuussa.

Perussuomalaisten kansanedustaja Tom Packalén on myös ilmoittanut harkitsevansa asettumista presidenttiehdokkaaksi. Packalén kertoo saaneensa useita pyyntöjä ryhtyä ehdokkaaksi.

Niinistön tukeminen vaihtui omaan ehdokkaaseen

Piirijohtajat ovat myös lähes yksimielisiä siitä, että perussuomalaiset tarvitsee oman presidenttiehdokkaan. Yhdessätoista piirissä omalle ehdokkaalle vilautellaan kannatusta. Kolmessa piirissä kantaa ei ollut muodostettu, sitä ei tiedetty tai kieltäydyttiin kommentoimasta.

– Kyllä se aika laajasti piireissä on niin koettu, että laitetaan oma presidenttiehdokas, sanoo Pirkanmaan perussuomalaisten puheenjohtaja Veijo Niemi sanoo.

Vielä perussuomalaisten puoluekokouksessa kesäkuussa puolue pohti asettumista istuvan presidentin Sauli Niinistön taakse. Niinistö kuitenkin kommentoi puoluekokouksessa valittua puheenjohtajistoa huomioimalla, etteivät kirjoittelustaan tuomitut henkilöt ole osoittaneet tehokasta katumista.

Puolueen puheenjohtaja Jussi Halla-aho ja toinen varapuheenjohtaja Teuvo Hakkarainen ovat saaneet tuomion kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Halla-aho tulkitsi Niinistön kommentoinnin hallituskriisiin puuttumiseksi. Sama asenne näytetään jakavan myös piiriyhdistyksissä.

– Kyllä me lähdetään ehdottomasti (omalla ehdokkaalla). Varsinkin tuon Sauli Niinistön jutun jälkeen, että hän puuttuu puolueiden sisäisiin asioihin, sanoo Lapin perussuomalaisten 1. varapuheenjohtaja Terho Korpikoski.

Juttua päivitetty kello 16:27 lisäämällä piirijohtajien kommentit.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.