Mainos

Puolueeton sähköisen kaupan keskus avattu

Internetissä osoitteessa http://www.e-kaupat.net on avattu uusi palvelu, joka tarjoaa keskitetysti ja puolueettomasti tietoa sähköisestä kaupasta kuluttajille, kauppiaille, alan toimijoille ja muille kiinnostuneille.

Internet-palvelu pyrkii tukemaan ja edesauttamaan sähköisen kaupan kehitystä ja eri osapuolten tiedonsaantia ja -välitystä, kertomalla keskitetysti ja puolueettomasti tarjolla olevasta sähköiseen kauppaan liittyvästä informaatiosta, sekä tarjoamalla sähköisen kaupan tukemiseen ja edistämiseen tähtääviä lisäpalveluja.

Tarjolla on yhä laajeneva määrä sähköiseen kaupaan liittyvää informaatiota muun muassa Suomen kielellä toimivista e-kaupoista, kuluttaja- ja tietosuojasta, sähköisestä maksamisesta, turvallisuudesta, tutkimuksista, kirjallisuudesta, tapahtumista, uutisista, toimijoista ja toimittajista. Lisäksi tarjolla on yhä kasvava määrä sähköisen kaupan tukemiseen ja edistämiseen tähtääviä lisäpalveluja, kuten e-kuluttajien neuvontapalvelu.

Palvelu on perusluonteeltaan ei-kaupallinen, joten kaikki peruspalvelut ovat ilmaisia eivätkä edellytä rekisteröintiä. Täten myös palvelussa olevaa tietoa (esimerkiksi e-kauppoja) ei priorisoida tai suosita kaupallisin perustein.

Palvelun kehittämisessä on ollut mukana alusta saakka laaja joukko puolueettomia yhdistyksiä ja virastoja, jotka ovat erinomaisen asiantuntemuksen ja näkemyksen lisäksi tarjonneet palvelussa olevaa informaatiota. Kaikilla näillä puolueettomilla tahoilla on myös oikeus ja mahdollisuus sekä osallistua palvelun jatkokehittämiseen erillisen kehitysryhmän kautta, että ylläpitää ja tarjota informaatiota omaehtoisesti, ilman minkäänlaisia velvollisuuksia tai sitoumuksia palvelua tai palvelun tarjoajaa kohtaan.

Palvelun koordinaattori Kare Casals haluaakin kiittää kaikkia sähköisen kaupan kannalta oleellista tietoa ja asiantuntemusta tarjonneita tahoja, joista erityismaininnan ansaitsevat Suomen Kuluttajaliitto ry, Tietoyhteiskunnan kehittämiskeskus ry (TIEKE), Kuluttajavirasto, Kuluttajatutkimuskeskus, Tietosuojavaltuutetun toimisto, ISOC Finland, ja Suomen Elektronisen Kaupankäynnin yhdistys ry (ECF).

Palvelun tuottamisesta, ylläpidosta, kehittämisestä, tuesta, koordinoinnista ja niistä aiheutuvista kustannuksista vastaa vuoden 2001 alusta saakka sitä varten perustettu erillinen, itsenäinen ja puolueeton tuotantoyhtiö e-Finland Network Oy. Yhtiössä toimii tällä hetkellä yksi kokoaikainen ja neljä osa-aikaista henkilöä. Toiminta perustuu vahvasti yhteistyöverkoston asiantuntemukseen, materiaaliin ja omaehtoiseen toimintaan.

Palvelusta syntyvät kustannukset ovat alhaisia pitkälle automatisoidun palvelun ja toimintatavan ansiosta. Syntyvät kustannukset pyritään kattamaan avustusten, tukien, projektirahoitusten ja yhteistyökumppaneiden päällekkäisten toimintojen yhdistämisellä. Palvelussa on myös saatavilla räätälöityjä lisäpalveluja nimellistä kuukausikorvausta vastaan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.