Mainos

Puolet suomalaisista käyttää E10-bensaa

Neljäsosa suomalaisista ei aio tankata uutta 95 E10-bensiiniä. Lähes puolet suomalaisista aikoo käyttää kohua herättänyttä bensiiniä, eikä pidä sitä mitenkään ongelmallisena.

Tulokset selviävät Autoliiton tekemästä kyselystä, jossa reilu 900 henkilöä kertoi kokemuksistaan uudesta bensiinilaadusta.

Vastaajista 44 prosenttia käyttää E10:ä jatkuvasti. 23 prosenttia ei ole koskaan uuteen bensaan tarttunut, vaan käyttää 98-oktaanista bensiiniä.

Epävarmuutta asian ympärillä korostaa 22 prosenttia vastaajista, jotka ovat kokeilleet bensiiniä, mutta lopettaneet sen käytön.

Epävarmuus suurin syy tankata jotain muuta

Suurin syy E10:n boikotointiin on epävarmuus uudesta bensiinistä. 40 prosenttia vastanneista kertoi tämän syykseen. Lähes yhtä suuri määrä, 36 prosenttia, valitsee eri polttoainepistoolin suuremman kulutuksen vuoksi.

Auton viat tai heikentynyt teho on 24 prosentin mielestä syy hylätä E10-bensiini.

— Kuluttajien epävarmuutta on lisännyt muutamaan otteeseen muuttuneet soveltuvuuslistat sekä ristiriitaiset lausunnot, joita on kuultu jopa joiltakin autonvalmistajilta. Auto on niin kallis investointi, että sen kuntoa ei haluta riskeerata, Autoliiton viestintäpäällikkö Jukka Tolvanen sanoo.

Tutkimukseen vastanneista viidesosa ilmoitti havainneensa autossaan muutoksia uuden bensiinin tankkauksen jälkeen. Yli puolet kertoi polttoaineenkulutuksen kasvaneen, kolmasosa oli havainnut käyntihäiriöitä ja vajaa neljännes tehojen laskua.

Tolvanen muistuttaa, että kyseessä on ihmisten mielikuva. Auton vian syy voi olla jossain aivan muualla kuin bensatankissa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.