Mainos

Puolet sähköstä tarjoushintaan

Energiamarkkinaviraston kokoamien tietojen mukaan hieman yli puolet sähköstä myytiin viime vuonna tarjoushintaan.
Kotitalouksissa tarjouksia paikalliselta sähköyhtiöltä tai sitä edullisempaa ulkopuolista sähköntoimittajaa haetaan edelleen huomattavasti harvemmin kuin teollisuudessa ja muissa käyttäjäryhmissä. Vuonna 1999 kilpailtuun hintaan toimitettiin niukasti alle puolet sähköstä.

Kotitalouksista kilpailuilla sopimushinnoilla ostettiin 23 prosenttia sähköstä. Lisäys vuoden takaisesta oli kolme prosenttiyksikköä. Sopimushinnoilla tarkoitetaan sähkön ostoa ulkopuoliselta sähköyhtiöltä tai paikalliselta sähköyhtiöltä erikseen sovitulla hinnalla. Muissa käyttäjäryhmissä sopimushinnoilla sähköstä ostettiin 73 prosenttia. Lisäys edellisvuodesta oli neljä prosenttiyksikköä. Energiamarkkinavirasto on laskenut prosenttiosuudet myydystä energiamäärästä.

Kotitaloudet ovat voineet kilpailuttaa sähköntoimittajia vuodesta 1998. Teollisuudelle ja muille suurkäyttäjille se ollut mahdollista pidempään. Vuonna 1998 kotitalouksien käyttämästä sähköstä 7 prosenttia perustui kilpailtuihin hintoihin. Muissa käyttäjäryhmissä oltiin tuolloin jo 53 prosentissa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.