Mainos

Puolet lukioista pudottaisi ruotsin yo-kirjoituksista

Noin puolet Suomen 475 lukioista haluaa osallistua rakennekokeiluun, jossa ruotsin kielen koe olisi ylioppilaskirjoituksissa vapaaehtoinen.

Nykyään niin sanotussa lukioiden rakennekokeilussa on mukana 29 lukiota. Viimeinen ilmoittautumispäivä laajennettuun kokeiluun oli tänään.

Rakennekokeilussa ylioppilaskirjoituksissa kirjoitetaan vähintään neljä ainetta, joista vain äidinkielen ja kirjallisuuden koe on pakollinen. Opetusministeriön sivistyspoliittinen ministerityöryhmä ei ole vielä käsitellyt kokeilun tulevaisuutta. Aikaisimmillaan se saattaa toteutua ensi vuoden alusta alkaen. Rakennekokeilu kestäisi ainakin vuoteen 2007 asti.

Valtaosa suomenkielisten lukioiden rehtoreista kannattaa kokeilun vakinaistamista ylioppilastutkinnon uudeksi malliksi, mutta ennen muuta RKP:n vastustuksen vuoksi lopullinen ratkaisu jää uudelle hallitukselle. Opetusministeri Maija Rask (sd.) on sanonut haluavansa ottaa kokeiluun kaikki halukkaat lukiot.

Suomenruotsalaisten kansankäräjien puheenjohtaja, kansanedustaja Henrik Lax (r.) on kaavaillut selvityttävänsä oikeuskanslerilta, rikkoisiko kaikkien halukkaiden mukaanottaminen lukiolakia.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 20.6.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.