Puolassa orastaa huuma, tshekkiekko valtavassa murroksessa – "Uskon, että myös fanit haluavat katsoa sitä"

2:51

Puolan Tychyssä eletään jääkiekkohuumaa, kun taas tshekkilätkä on suuressa murrosvaiheessa. Tulosruutu kävi CHL-pelien yhteydessä ulkomailla ottamassa selvää, missä mennään.

Video: Tulosruutu tutustumassa puolalaiseen ja tshekkiläiseen jääkiekkoon.

Ensimmäistä kauttaan CHL:ssä pelaavan GKS Tychyn kannattajat pitivät perjantaina ääntä läpi ottelun, kun Helsingin IFK kävi vieraisilla. HIFK:n konkaripuolustaja Markus Kankaanperä hämmästelikin tunnelmaa joukkueensa 5–3-vierasvoiton jälkeen.

– Suomalaisilla on tästä paljon opittavaa. Keski-Euroopassa kannustetaan, vaikka tilanne olisi mikä. Lopussakin luuli, että kaveri voitti. Piti katsoa taululle, että kai me voitimme, Kankaanperä sanoi.

0:45

Vaikka koko Puolan mittakaavassa jääkiekko on Hokej.netin toimittajan David Antczakin mukaan vasta 15. tai 16. suosituin laji, laji on kasvattanut maassa viime vuosina suosiotaan. Esimerkiksi Tychyssä peruslippu otteluun maksaa kolmisen euroa, ja 2 800 katsojaa vetävän matalan hallin lehterit pullistelevat.

"Strategiamme on nopeuttaa peliä"

Tshekkiläinen jääkiekko on sen sijaan menettänyt viime vuosina asemiaan vielä 2000-luvun alussa nähdystä mahdista. Kyse ei ole pelkästään pelaajista, mistä CHL:ssä pelaavan Oceláři Třinecin puolustaja Lukáš Krajíček tarjoaa mietteensä.

– Jos haluamme pysyä huippumaiden vauhdissa, meidän on muutettava pelityyliämme. Tshekkikiekko on ollut hiukan hitaampaa ja puolustusvoittoista. Strategiamme on nopeuttaa peliä; sitä valmentajammekin haluaa ja uskon, että myös fanit haluavat katsoa sitä, Krajíček sanoi.

Sunnuntaina Třinecin fanit eivät saaneet kuitenkaan järin nautinnollista mannaa, kun vierailija Tappara pöllytti joukkuetta maalein 8–2.


Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja