Suomalaisen jääkiekkokauden ylivoimaisesti suurinta tähteä odotetaan jo Raumalla: "Saa varmasti väen liikkeelle"

Raumalla voidaan nähdä syksyllä todellinen show, jos Jaromir Jagr pelaa CHL-ottelussa Lukkoa vastaan. Rauman Lukon pelaajat ja valmennus ottavat vieraan ilolla vastaan. 

Runkosarjassa kakkoseksi sijoittunut Lukko sai CHL:n pudotuspelivastustajakseen Sparta Prahan. Jaromir Jagr olisi tshekkilähteiden mukaan jatkamassa kovaa uraansa Prahassa. 

Jagrin mahdollinen tulo on nostattanut positiivista kuhinaa jo nyt raumalaisten keskuudessa. Siitä on puhuttu pelaajienkin keskuudessa. 

– Salilla juttelimme asiasta. Kiva uutinen. Jagr saa varmasti väen liikkeelle, Lukon hyökkkääjä Eetu Koivistoinen sanoi MTV Urheilulle Raumalla. 

Jagr pelasi viime kaudella omistamassaan seurassa Kladnossa, joka tippui kauden päätteeksi pääsarjasta. Hän on ilmaissut kuitenkin halunsa jatkaa pelaamista. 

– On se aika vahva jässikkä, Koivistoinen naurahti. 

– Ja pikkaisen vielä vanhempi kuin meikäläinen, heitti 37-vuotias Toni Koivisto vieressä. 

Jagr on NHL:n kaikkien aikojen toiseksi paras pistemies (1 921 pistettä). Edessä on vain Wayne Gretzky 2 857 pisteellä. 

Vetäisikö Jagr hallin täyteen?

Lukon päävalmentaja Pekka Virta pitää Jagrin mahdollista tulona hyvänä tilaisuutena kerätä Äijänsuo täyteen. Vastaavan luokan tähtiloistoa on Raumalla nähty lokakuussa 2018, kun Teemu Selänne, Patrik Laine ja muut suomikiekon suurnimet olivat pelaamassa SM-liigan alumnitapahtumassa. 

– CHL on hieno mahdollisuus, mutta tietenkin se tuo rasitusta. Meillä on aika paljon nuoria puolustajia. Kun peli- ja matkustusmäärät lisääntyvät, tulee enemmän loukkaantumisiakin, Virta sanoi. 

Sparta Praha on Lukolle muutenkin kutkuttava vastustaja. Seuran omistajaportaaseenkin kuuluva puheenjohtaja Petr Briza pelasi Lukon maalivahtina 1992–93. Hänet valittiin 1992 SM-liigan parhaaksi maalivahdiksi. 

CHL:n ensimmäisen kierroksen avausottelut pelataan tiistaina 6. ja keskiviikkona 7. lokakuuta. Toiset osat ovat vuorossa 13.–14. lokakuuta. Lopulliset päivämäärät ja ottelupaikkakunnat päätetään myöhemmin. 

Lue myös:

    Uusimmat