Tappara-luotsilta arvokas puheenvuoro SM-liigan tasosta – "Siinä on hyvä mittari"

2:18
Videolla Jussi Tapolan mietteitä voitokkaan CHL-taiston jälkeen.

CHL:ssä SHL:n hallitsevan mestarin Växjön kaataneen Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola korosti SM-liigan tasoa voitetun CHL-ottelun jälkeen.

Tappara eteni tyylikkäästi CHL:n puolivälieriin, kun se kukisti Växjön yhteismaalein 6-4. Ratkaisevasta toisesta osaottelusta muodostui jännitysnäytelmä.

Kotijoukkue Tappara oli päätöserään lähdettäessä yhteismaaleissa maalin takaa-ajoasemassa, mutta kirvesrinnat eivät menneet kovan paikan edessä kipsiin, vaan rynnistivät ensin tasoihin ja sitten ohi.

Päävalmentaja Tapola kehui vuolaasti suojattiensa päätöserän peliesitystä.

– Kolmannessa erässä saimme vasta pelirohkeuden käyntiin ja asioita, joita me halusimme nähdä. Jotenkin tuntui, että olimme eka ja toinen erä vähän käsijarru päällä. Osaa ei saatu Saimme tarvittavat maalit. Olimme aika tehokkaita tänään suhteessa maalipaikkoihin, Tapola toteaa.

Tapparan peli on takkuillut SM-liigassa, mutta CHL:ssä luistin on kulkenut mallikkaasti. Tapola toivoo, että joukkueessa vallitseva hyvä ja positiivinen meininki näkyisi enemmän myös kaukalon tuloksissa.

– Kyllä meillä on potentiaalia ihan hirveästi tuossa joukkueessa. Meillä on hyvä yhteishenki ja meininki siellä. Meidän pitää saada se näkymään kentällä joka kerta.

Viime vuosina SM-liigan taso on ollut tiiviisti ja tasaisin väliajoin jääkiekkoihmisten puheenaiheena. Tapolan mukaan Tapparan CHL-esitykset toimivat loistavana esimerkkinä siitä, että Suomessakin pelataan laadukasta seurajääkiekkoa.

– Kun sarjoja vertaillaan, niin olemme voittaneet Skellefteå kotona, voitettu Växjö kotona ja pelattu siellä vieraissa tasan. Varmasti hekin laittoivat tänään parasta pöytään. Mielestäni Liigan arvostaminen tulee aina näissä hetkissä, kun vertaillaan sarjoja. Siinä on hyvä mittari. Tämä osoittaa sen, että Suomessa pelataan ihan yhtä hyvää lätkää kuin muuallakin, Tapola painottaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja