Mainos

Puolan presidentti ehdottaa EU:lle omaa armeijaa

Kaczynskin ehdotus jäänee kuitenkin lähinnä idea-asteelle, sillä osa jäsenmaista karsastaa EU:n liiallista sotilaallista ulottuvuutta.

Puolan presidentti Lech Kaczynski ehdottaa Euroopan unionille omaa, sotilasliitto Naton rakenteisiin liitettävää armeijaa.

Financial Times -lehden haastattelema Kaczynski pitää ongelmallisena nykytilannetta, jossa esimerkiksi rauhanturvatehtäviin lähetettävät EU-sotilaat on kerättävä joka kerta erikseen.

- Meillä on nyt tilanne, että kun EU tarvitsee noin 8000 sotilasta Libanoniin, on ongelma, mistä ne löydetään, Kaczynski sanoo.

- Tarvitaan joukkoja, jotka eivät korvaisi yksittäisiä valtioiden armeijoita, mutta jotka voitaisiin koota ongelmitta, kun tarvitaan jopa 25 000 tai 30 000 sotilasta.

Kaczynskin ehdotus jäänee kuitenkin lähinnä idea-asteelle, sillä osa jäsenmaista karsastaa EU:n liiallista sotilaallista ulottuvuutta eivätkä kaikki jäsenmaat edes kuulu Natoon.

EU on lisäksi jo sopinut omista taisteluosastoistaan, jotka otetaan käyttöön ensi vuoden alussa. Yhden taisteluosaston koko on noin 1500 henkilöä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.