Mainos

Punainen Risti opettaa talebaneille ensiaputaitoja

Punainen Risti on opettanut Afganistanissa Taleban-taistelijoille ensiaputaitoja, jotta he voisivat saada välitöntä hoitoa taisteluissa Natoa sekä Afganistanin armeijaa vastaan. Lisäksi Punainen Risti on toimittanut Taleban-liikkeelle lääkintätarvikkeita, kirjoittaa The Guardian –lehti.

Järjestö kertoo antaneensa huhtikuussa yli 70 talebanille ensiapukoulutusta. Se perustelee koulutusta sillä, että haavoittuneiden ihmisten on Afganistanissa vaikea päästä sairaalahoitoon muun muassa maamiinojen ja tiesulkujen vuoksi.

Puolueettomana auttajana tunnettu Punainen Risti kertoo kouluttaneensa ensiaputaitoja myös sadalle afgaanisotilaalle ja -poliisille.

Kandaharin paikallishallituksen edustaja on tyrmistynyt Punaisen Ristin toiminnasta. Nimettömänä pysyttelevä hallituksen edustaja totesi, etteivät talebanit ”ansaitse tulla kohdelluiksi ihmisten tavoin."

- He ovat kuin eläimiä ja he kohtelevat sieppaamiaan ihmisiä huonommin kuin eläimiä. He kidnappasivat ja surmasivat amerikkalaisnaisen, eivätkä edes palauttaneet hänen ruumistaan. Nämä ihmiset eivät ansaitse Punaisen Ristin apua, paikallishallituksen edustaja jyrähti.

Afganistanin puolustusministeriö ei ole kommentoinut asiaa. Naton tiedottaja puolestaan totesi Kabulissa, että ”sotilasliitto arvostaa Punaisen Ristin humanitääristä työtä.”

- Ymmärrämme, että työtä on tehtävä puolueettomasti, tiedottaja muotoili.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.