Mainos

Punainen Risti menettänyt miljoonia pörssilamassa

Pörssilama on purrut eri järjestöjen sijoituksiin ja syönyt niiden rahastojen arvoa. Erityisen pahasti on kärsinyt SPR, jonka arvopaperisalkku on neljässä vuodessa kutistunut 20 miljoonan euroa.

Hyvinä vuosina Suomen Punainen Risti sijoitti voittojaan rahastoon, mutta nyt nuo rahat ovat huvenneet .Viime vuonna arvopapereiden myyntitappiota kirjattiin lähes kolme miljoonaa euroa eli enemmän kuin nälkäpäivän keräys tuotti. Neljässä vuodessa salkun arvo on on kutistunut 40 prosenttia.

- Hyvin vähän on myyty salkusta, eli tappiot ovat miltei kokonaan arvonvähennyksiä. 20 miljoonaa euroa ei ole haihtunut kokonaan savuna ilmaan, vaan siitä on kymmenen miljoonaa vielä jäljellä. Onhan tämäkin tietysti suuri summa, sanoo SPR:n talousjohtaja Juha Savela.

Pörssitappioita ova kärsineet myös mm. Lähetysseura ja Pelastakaa Lapset. Arvonalennuksista huolimatta Pelastakaa lapset on kuitenkin säilyttänyt salkkunsa.

- Me emme ole koskaan lähteneet mihinkään riskisijoittamiseen. Meidän salkkumme on lisäksi muihin järjestöihin verrattuna varsin pieni. Pörssihuumaan emme ole lähteneet mukaan, toteaa johtaja Jouni Hemberg Pelastakaa Lapset ry:stä.

- Sijoitustoiminnan alamäki on näkynyt omassa toiminnassamme niin, että emme ole enää voineet rahoittaa toimintaamme tulevaisuudessa pörssiosakkeiden myyntivoitoilla, kertoo Juha Savela SPR:sta.

Suomen Punaisessa Ristissä onkin jouduttu lopettamaan projekteja, ihmisiä on sanottu irti ja koko henkilökunta on ollut lomautettuna. SPR:stä kuitenkin vakuutetaan, että varsinainen avustustyö ei ole kärsinyt.
(MTV3)

(Kymmenen uutiset 25.09.2003).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.