"Pullea lihas" olikin syöpä – hoitoja läpikäyvän sporttiäidin käsittämätön asenne hurmaa: "Syöpä ei estä minua"

Noin 150 lasta sairastuu syöpään vuosittain 5:53
Suomessa noin 150 lasta sairastuu vuosittain syöpään

Kovasta treenistä nauttiva Lisa ei antanut syöpädiagnoosin pysäyttää itseään.

Amerikkalainen Lisa Fosnough on hyvässä kunnossa. Urheilullinen Lisa, 43, on juossut maratonin viidesti ja treenaa viidesti viikossa.

Vuonna 2018 Lisan elämä kuitenkin muuttui yllättäen. Hän huomasi, että lihas hänen oikeassa jalassaan on oudosti koholla, kertoo Good Morning America.

Luusyöpä piileskeli oikeassa reisiluussa

Lisa meni lääkäriin, joka diagnosoi pullistuman treenin aiheuttamaksi, syvällä kudoksessa olevaksi mustelmaksi. Lisa kuitenkin vaati lisätutkimuksia – onneksi.

Hänestä otettiin koepala, joka paljasti luusyövän oikeassa reisiluussa.

– Diagnoosi oli minulle musertava. Makasin makuuhuoneeni lattialla, koska voin niin pahoin, uutisen saaminen oli kammottavaa, kolmen lapsen äiti Lisa sanoo.

Treenaa hoitojen aikana

Nyt Lisa läpikäy kemoterapiaa ja joutuu vielä leikkaukseen, jossa osa hänen luustaan poistetaan ja muotoillaan uudelleen. Lisa ei kuitenkaan ole antanut tilanteen lannistaa itseään – tai estää treenaamista.

Lääkärin mukaan nainen on suorastaan "hyökännyt" sairauden kimppuun. Lisa ei saa juosta, mutta hän on ottanut aktiivisuuden osaksi hoitojaan ja tekee esimerkiksi punnerruksia ja käsilläseisontoja hoitoja saadessaan.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

– Käyn läpi yhtä elämäni vaikeimmista asioista, mutta olen silti fyysisesti ja henkisesti kykenevä ajattelemaan muita asioita. Syöpä ei estä minua tekemästä sitä, mihin pystyn, Lisa sanoo.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"Minun täytyy olla positiivinen"

Lisan nuori poika pelkää lentämistä, ja Lisa oli kannustanut häntä sanomalla, että koneessa istuessaan lapsen täytyy antaa tilanteen hallinta lentäjälle ja luottaa tämän taitoihin.

Eräänä päivänä Lisa muisti oman neuvonsa. Nyt nainen yrittää itse suhtautua koettelemukseensa samoin.

– En tehnyt mitään ansaitakseni tämän, mutta silti tämä on nyt totta minulle ja minun täytyy olla positiivinen, jotta voisin saada parhaan mahdollisen tuloksen, hän kuvailee.

Lue myös:

    Uusimmat