Mainos

Puhelinvalmistajat kilpailevat perusmalleilla

Matkapuhelinvalmistajat kilpailevat markkinaosuuksista nyt edullisilla peruspuhelimilla. Tänään tuloksensa julkistavalta Nokialta odotetaan hyviä lukuja.

Suomessa käyvät kaupaksi kalliit älypuhelimet, mutta Aasian kasvavilla markkinoilla kuluttajat haluavat halpoja ja toiminnoiltaan yksinkertaisia malleja.

Matkapuhelimet käyvät Suomessa kaupaksi keskikesälläkin. Erityisen suosittuja ovat nyt niin sanotut älypuhelimet.

- Ihmiset haluavat nyt, että kännykällä pystyy lähettämään ja vastaanottamaan sähköpostia sekä lukemaan liitetiedostoja. Se on sellainen ominaisuus, joka tällä hetkellä kyllä myy. Hurjan teknisen kilpavarustelun jälkeen yksinkertainen on kuitenkin todettu kauniiksi myös kännykkämarkkinoilla, kertoo Päämies-kauppiaiden myyntineuvottelija Raimo Korhonen.

Varsinkin Kiinan ja Intian kasvavilla markkinoilla kännykkävalmistajat kilpailevat uusista asiakkaista halvoilla perusmalleilla.

- Aina vuoteen 2009 saakka annetuista ennusteista käy ilmi, että nimenomaan Aasian markkinat on se vahva kasvun ajuri. Kyllä varmaan käy niin, että puhelimet edelleenkin halpenevat. Puhutaan jo 20-30 dollarin puhelimista, ja se jo kertoo, että kyseessä on tärkeä segmentti, sanoo FIM pankkiiriliikkeen pääanalyytikko Jussi Hyöty.

Halvoilla peruspuhelimilla kännykkävalmistajat pyrkivät valtamaan markkinoita sekä totuttamaan ensimmäisen puhelimensa ostavat asiakkaat merkkiuskollisiksi kuluttajiksi.

- Jotenkin tuntuu, että kun mennään tällaiselle kehittyvälle Aasian markkinalle, niin ihan kuin siellä olisi brändiuskollisuus vieläkin vahvempaa, Hyöty sanoo.

Kännykämarkkinat ovat vahvassa kasvussa, ja varsinkin suuret valmistajat tekevät hyvää tulosta. Motorola teki toisella vuosineljänneksellä huipputuloksen, ja hyviä lukuja odotetaan myös tänään tuloksensa julkistavalta Nokialta.

- Volyymikehitys on kyllä hyvää. Nokia on todennäköisesti pitänyt suurin piirtein markkinaosuutensa, eli kyllä tulee ennätysvolyymit. Nyt uskaltaa vähän jopa toivoa, että kannattavuus olisi ollut kohtuullisen vakaa sillä tasolla suurin piirtein, missä markkinat ovat, Hyöty sanoo.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.